Ingezonden persbericht


Persbericht, 17 december 2009

De WOONKAMERTOERNEE van Travlin' Tunes & LIVE IN YOUR LIVINGROOM

Een vers idee.

LIVE IN YOUR LIVINGROOM is inmiddels bekend vanwege het organiseren van intieme concerten in woonkamers in het hele land (tot aan festival Crossing Border en binnenkort Eurosonic/Noorderslag).

Het idee van een huiskamer CONCERT is niet nieuw

Het idee van een huiskamer TOERNEE wel

Nu presenteert LIYLR zijn eerste complete HUISKAMER- TOERNEE samen met miRco, Nadie & Luke Nyman.

De laatste drie zijn Amsterdamse singer-songwriters die een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Als Travlin' Tunes brengen zij eigen (intiem) werk & een enkele verdwaalde cover (waarbij zij elkaar meerstemmig of multi instrumentaal ook begeleiden).

Dus geen verstilde voorzichtige muzikanten in een hoekje die HUN-DING-DOEN maar een klein muzikaal meezing- en luisterfeestje

Tot op heden waren de LIYLR concerten altijd her en der verspreid door het hele land met iedere keer diverse artiesten. Nu hebben de 3 muzikanten (miRco, Nadie & Luke) en organisator Kees Jonkheer de handen inééngeslagen. Tien woonkamers van Leeuwarden tot Bleiswijk zullen worden bezocht in de periode van 6 februari tot 27 maart. Daar zullen Nadie, miRco en Luke Nyman kleine intieme akoestische optredens geven. De woonkamers worden voor de gelegenheid omgebouwd tot intieme theaters.

Kaarten en informatie vindt u op de website: www.liveinyourlivingroom.nl

Mocht u meer informatie over de muzikanten willen hebben,

of vragen over de toernee kunt u contact opnemen met

miRco Haarmans: 06 46 06 75 17

Kees Jonkheer: 06 20 19 25 35

hieronder vind u het toerschema van de Travlin' Tunes u bent van harte welkom
www.myspace.com/travlintunestour

Vanaf begin februari tot eind maart zullen de TRAVLIN' TUNES in 10 diverse

woonkamers spelen door het hele land.

Toerschema Travlin' Tunes 2009

Zaterdag 24 januari, Cult Royale Theater Festival, Schipluiden

Zondag 25 januari, Maria maakt muziek, Utrecht

Vrijdag 30 januari - Akoestiek in de Voorkant, JC Kompleks, Heerhugowaard

Vrijdag 6 februari , Live in your Livingroom, Oss

Zondag 8 februari, Live in your Livingroom, Alkmaar

Woensdag 11 februari, Sappho (met Ro & Lake) Amsterdam

Vrijdag 13 februari, Live in your Livingroom, Leiden

Vrijdag 20 februari, Live in your Livingroom, Haarlem

Zaterdag 21 februari, Café Bax - samen met Marten de Paepe, Amsterdam

Vrijdag 27 februari,Live in your Livingroom , Breda

dinsdag 3 maart, Camelot - samen met Marten de Paepe, Nijmegen

Zaterdag 7 maart, Live in your Livingroom, Leeuwarden

vrijdag 13 maart, Live in your Livingroom, Doesburg (Gld)

zondag 15 maart, Live in your Livingroom, Arnhem

vrijdag 20 maart, Live in your Livingroom, Eindhoven

zaterdag 21 maart, Blijburg, Amsterdam

vrijdag 27 maart, Live in your Livingroom, Bleiswijk

zondag 29 maart, Radio Lokaal, Berkel en Rodenrijs

Trav'lin Tunes Tour '09

Geachte lezer,

Nee, een nieuw idee is het niet, maar we gaan een beetje met het gegeven spelen. Drie songwriters die elkaar begeleiden, dus niet een verstilde schuwe muzikant die uw publiek een half uur dwingt zijn mond te houden. Nee, het gaat ons juist om de sfeer. Om de gezellige interactie. Daarom gooien we er ook covertjes in.en vergeet niet, het gaat hier om mensen die het komende jaar wel door zouden kunnen breken.dus dan kan u zeggen:".ze hebben hier nog gespeeld voor."

Mensen zijn uit, mensen willen vermaakt worden. We spelen een paar kleine liedjes, we spelen een paar covertjes, we spelen samen (met diverse instrumenten) en we vertellen liedjes bij de verhaaltjes.alles om de luisteraar te verrassen en te vermaken...

Wij zijn:
Nadie - singer songwriter uit Amsterdam. In zeer korte tijd heeft Nadie al een grote schare vaste fans door het land en zij duikt de komende maanden met ontdekker en producent van Stevie Ann de studio in om haar debuut cd op te nemen. Daar komt gegarandeerd een hit uit.

MiRco - akoestisch verhalenverteller uit Amsterdam. Heeft zojuist een cd uitgebracht (PINK Records) en heeft al een zeer divers toerschema achter de rug, van het Pepijn theater in Den Haag tot het Museumplein in Amsterdam. Won diverse prijzen en heeft samengewerkt met mensen als Hans van der Lubbe (De Dijk) en The Lau. Bovendien heeft hij met het lied 'zaterdagmiddag voetbal' een kleinkunstklassieker in zijn repertoire (kijk op You Tube)

Luke Nyman - singer songwriter.
Organisator, liedjesschrijves, midi dokter, piano speler.eigenlijk te veel om op te noemen. En tussendoor schrijft hij ook nog liedjes. Net een cd op de markt en een bandtoer achter de rug. Samen met miRco en Nadie op zoek naar nieuw avontuur in Nederland-popland

Amsterdam, 20 januari
Heerhugowaard, 31 januari
Oss, 6 februari
Alkmaar, 8 februari
Leiden, 13 februari
Haarlem, 20 februari
Amsterdam, 22 februari
Breda, 27 februari
Leeuwarden, 7 maart
Doesburg (Gld,), 13 maart
Arnhem, 15 maart
Eindhoven, 20 maart
Amsterdam, 21 maart
Bleiswijk, 27 maart
www.myspace.com/travlintunestour
www.lievemirco.hyves.nl
www.nadiemusic.com
www.lukenyman.com


---- --
---

File: TT promo foto DSC02396.JPG




Quotes/Recensies over Nadie, Luke & miRco ( Travlin' Tunes )

Over miRco
"de teksten zijn pakkend en erg herkenbaar, muzikaal is het erg goed uitgewerkt en het geheel is geluidstechnisch goed gemixt, al met al een product dat commercieel wel een succes moét zijn. 'Het Rammelt Voor Het Valt' verdient erkenning voor het vakwerk dat erin is gestopt. Klasse."

-MusicFrom (website, sept 2008)
"over het gezelschap miRco alleen maar lof..."
"ontroerend goed"
"ook HOU VAST zou in de lage landen tot grote hoogte kunnen komen" -Live XS(december 2008)
"Zaterdagmiddag voetbal is geen protestsong tegen de oorlog, maar een miniatuurtje over het tragische lot van een jonge jongen. 'Ooit wordt alles anders. Maar niet zoals je had verwacht.' .." -Het Parool (april 2008)
"Wow, kippenvel en tranen in mijn ogen......Wat een mooi lied: Zaterdagmiddag Voetbal!!

Ik kende Cor niet maar zag het verhaal en de link op de telegraaf.

Uit respect het gedownload, het is met liefde gemaakt en behoort beluisterd te worden..." -commentaar van een bezoeker op onze site(www.mircomooieliedjes.nl) Zo vals als een pittbull
-Peter Koelewijn

over Nadie

"De eerste kennismaking met de band rond de Limburgse singer-songwriter Nadie Reyhani is slechts een EP met vijf tracks, maar deze tracks zijn wat mij betreft zo veelbelovend dat ik er toch graag aandacht aan wil besteden." "Popliedjes vol gevoel"
-Velvet Music:
Talent van de Week: Nadie

"Nadie plaatst zichzelf in de beste traditie van folk singersongwriters en Nederlandse pop." -Ongekend Talent (NCRV)

Over Luke Nyman

"...captivating audiences with his gentle manner and warm stage presence"
- Live in the Livingroom

"So much feeling!"

- English Breakfast Radio, Amsterdam

"His love for music can certainly be heard in his work."
- Oor tijdschrift over zijn debut CD Man in a Box

"Luke Nyman is a true singer-songwriter.
His songs are full of melancholy and longing."

- Music Maker muziekblad


---- --
Live in Your Living Room

Live in Your Living Room is het huisconcertennetwerk in Nederland en België. Live in Your Living Room is het initiatief van singer/songwriter Kees Jonkheer (KC Soul). Sommige live-muziek komt nu eenmaal alleen tot bloei in een intieme setting. Daarom is het initiatief geboren voor Live in Your Living Room. Inmiddels, na ruim zes jaar succes, kan de huiskamer steeds meer worden beschouwd als waardevolle aanvulling op andere podia. En dat podium beperkt zich niet tot liedjeszangers, ook bands hebben al lang de weg naar de huiskamer gevonden.

Het idee is simpel: tijdens een reguliere editie van Live in Your Living Room bestaat een concertavond meestal uit drie acts, die ieder twee akoestische sets ten gehore brengen in een daartoe ingerichte huiskamer in één van de twaalf steden waar Live in Your Living Room in Nederland en België actief is. Die huiskamer wordt opengesteld door een host, die het wel eens spannend vindt om artiesten direct in zijn of haar huiskamer te zien optreden. Voor de afwisseling speelt elke act niet langer dan een kwartier achtereen. Na de pauze begint de tweede helft, opnieuw drie keer een kwartier. De entree bedraagt 10 euro, en drankjes en hapjes zijn inbegrepen.

Naast de reguliere edities organiseert Live in Your Living Room privéconcerten onder de naam Live in Your Living Room Privé, waarbij er geen open inschrijving van bezoekers is. http://www.liveinyourlivingroom.nl/LiYLRprive_formulier.html. En voor bands organiseert Live in Your Living Room huiskamertours. De eerste tours staan gepland door Nederland en België staan gepland voor begin volgend jaar. http://www.liveinyourlivingroom.nl/LiYLRtour_formulier.html.

Vanwege de laagdrempeligheid is Live in Your Living Room voor veel artiesten uitgegroeid tot een voorportaal van grotere podia. Daarnaast biedt het de meer gevestigde namen om zich in een heel andere setting dan normaal, te presenteren aan het publiek. Daarnaast werkt Live in Your Living Room al een aantal jaren samen met het Crossing Border Festival en, ook dit seizoen opnieuw, met Eurosonic/Noorderslag. Op 13, 14 en 15 december jl. organiseerde Live in Your Living Room de eerste succesvolle editie van haar huisconcertfestival Club Canapé, in Amsterdam.

www.liveinyourlivingroom.nl
www.myspace.com/liveinyourlivingroom


---- --