TROS

Hilversum, 21-01-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 24 januari
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 24 JANUARI

Op zaterdag 24 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten in TROS Muziekcafé:

Pete Philly & Perquisite is dè Nederlandse hiphopband met invloeden van jazz, broken beat en soul. In 2004 brachten ze de ep 'Mindstate' uit, in 2006 ontving het duo een Zilveren Harp en een Essent Award en in 2008 de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst. Ditzelfde jaar deden ze honderd shows in veertien landen en deze tour werd afgesloten met een uitverkocht Paradiso. Nu gaan de heren weer de studio in voor het derde album.

The Shiner Twins bestaat uit de zangers/componisten Richard van Bergen en Jack Hustinx. De mannen kiezen heel eigenzinnig voor rootsmuziek uit de zuidelijke staten van de States. Hun tweede album 'Southern Belles' heeft typische New Orleans geluiden (hartverscheurende ballads), maar ook straight-ahead Rock'n'Roll ontbreekt niet op dit nieuwe album.

Philippe Elan, geboren in Frankrijk en wonend in Nederland, zingt bekende chansons en wordt daarbij begeleid door twee van Nederlands meest vermaarde pianisten Cor Bakker en Louis van Dijk. In 2007 toerde dit drietal langs de Nederlandse theaters met het programma 'C'est la vie'. De registratie van dit programma verschijnt deze maand op dvd.

Gezegend met de muzikale genen van haar vader Bram Vermeulen maakt Katarina een van de grote talenten in de Nederlandse popmuziek. Haar tweede album 'Sex & Money' laat een in blues, country, jazz en pop gedrenkt repertoire horen dat gevarieerd en zeer herkenbaar is.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl