Ingezonden persbericht


Nr. 015

Hilversum, 21 januari 2009

FINALE KORENSLAG: OPTREDEN MET MUSICALSTERREN
Laatste finalist bekend: Fontys Jazz Choir
Korenslag, zaterdag 24 januari om 19.55 uur op Nederland 2

Voor Henny Huisman, presentator van Korenslag, kan het niet snel genoeg zaterdag zijn. Op 24 januari, 19.55 uur, zendt de EO live de strijd uit om de titel 'Beste koor van Nederland'. De twee koren KOLOK en Pop-up zijn in de halve finales als winnaar uit de bus gekomen. Het was nog even spannend wie er met de wildcard van de jury alsnog een plekje in de finale zou veroveren. Inmiddels is dat bekend: Het Fontys Jazz Choir mag zich ook tot de finalisten rekenen. De koren treden samen op met musicalsterren Danny de Munk, Renee van Wegberg en John Vooijs. Minister Plasterk maakt aan het eind van de uitzending de winnaar bekend.

In november kwamen honderden mensen naar de EO-studio om hun kwaliteiten te laten horen. Na de audities en voorrondes zijn er nog drie koren over: KOLOK, Pop-up en het Fontys Jazz Choir. Onder toeziend oog van de vakjury, bestaande uit Bert van der Veer, Janke Dekker en André Bijleveld, brengen ze zaterdag een aantal nummers ten gehore. Tijdens de live-uitzending kunnen de kijkers op hun favoriet stemmen. "De finale wordt erg spannend!" meent Henny Huisman. "Het leukste vind ik dat het om gewone mensen gaat die samen een ongewoon mooi geluid maken."

De finalisten
Met haar 85 leden is Pop-up het grootste koor dat in de finale staat. Het popkoor uit Oud-Beijerland wordt gedirigeerd door Inge Rambags. In december stonden ze in Ahoy op het podium bij Frans Bauer en Marianne Weber.

KOLOK telt 45 leden en staat onder leiding van dirigent Don Henken. De Helmonders wonnen in 2005 de titel Nederlands Beste Popkoor tijdens het Hotzone festival te Apeldoorn.

Hans van den Brand dirigeert het studentenkoor uit Tilburg. Het Fontys Jazz Choir bestaat uit 14 studenten en behaalde in 2007 de tweede plaats op het BALK Vocal Light Top Festival.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht