Gemeente Dronten


23-01-2009

BuurtOntmoetingsPlaats Koolzaadhof

Tijdens een buurtschouw in mei 2008 gaven een aantal buurtbewoners van de Koolzaadhof aan dat zij het stuk openbaar groen voor hun woning graag aangepast willen hebben, zodat deze plek kan dienen als BuurtOntmoetingsPlaats. Het wijkteam is samen met de bewoners met dit idee aan de slag gegaan.

Inmiddels is het project van start gegaan en gaat het ineens allemaal snel. De gemeente heeft voor het basiswerk gezorgd: er zijn een paar bomen gekapt, de beplanting is gerooid en grondwerk is uitgevoerd.

BOP Koolzaadhof

Bewoners gaan zelf het decowood dat in bulk wordt aangevoerd, kruien naar de lege plekken en daar verspreiden. In maart zullen er palen en draadwerk worden geplaatst en tijdens boomplantdag wordt de haagbeplanting aangeplant. Vervolgens kan het terrein verder worden ingericht met picknickbank, prullenbak, plantenbakken, e.d. De planning is om in het voorjaar van 2009 de BOP helemaal af te hebben en officiëel te openen.

De bewoners hebben voor de ontwikkeling van deze BOP geld aangevraagd bij het Oranje Fonds en er is 4000 euro toegezegd. Dankzij medewerking van dorpsbelangen kon alles snel worden gerealiseerd. Dit project is dan ook mogelijk geworden dankzij inzet van het wijkteam, dorpsbelangen, het Oranje Fonds en de gemeente Dronten.

Wilt u ook iets in uw buurt realiseren? Neem contact op met de wijkpost, dan kijken we wat er mogelijk is.