Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - bejaarde vrouw dupe diefstal                     |

Een bejaarde vrouw aan de Wilheliminalaan in Heerde is de dupe geworden van en dievegge. De vrouw kreeg donderdagavond 22 januari bezoek van een jonge vrouw die haar vragen over de oorlog stelde. Later bleek haar pinpas verdwenen en werd er ook geld van de rekening gepind


De bejaarde vrouw kreeg tussen 19.00 en 20.00 uur een meisje/jonge vrouw op bezoek. Zij wilde wat over de oorlog weten. In een onbewaakt ogenlik is de pinpas van de bewoonster weggenomen. Toen de bezoekster weg was, werd de bejaarde vrouw gebeld dat haar pinpas was gevonden en dat de rekening geblokkeerd moest worden. Hiervoor gaf zij haar pincode af en later bleek er geld gepind te zijn.
De politie familieleden, zorg- en hulpverleners om dergelijke feiten bespreekbaar te maken.
Gedupeerden wordt verzocht om altijd aangifte te doen, ondanks de schaamte die soms ontstaat. Alleen op deze manier kan de politie de verdachten opsporen.

|     |Hattem/Veessen/Putten/Ermelo/Doornspijk - rijden onder    |
|     |invloed                                                   |

Zes bestuurders zijn vrijdagavond 23 januari en in de daarop volgende nacht aangehouden omdat zij met alcohol op een auto bestuurden. Van drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd, één van hen was een beginnend bestuurder.


In Hattem en Veessen hielden agenten vrijdagmiddag en een deel van de avond een alcoholcontrole. 55 bestuurders werden gecontroleerd. Een 47-jarige automobilist uit Kampen bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1,0 promille. Met een boete en een rijverbod mocht hij later naar huis. Een 31-jarige man uit Veessen blies 0.6 promille en kreeg een boete en een rijverbod.


In Putten werd omstreeks 19.40 uur een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. Agenten wilden de bestuurder controleren, maar hij gaf geen gevolg aan het stopteken en reed naar huis. Hier werd duidelijk waarom hij niet stopte: de man had gedronken! Op het politiebureau blies hij 1.5 promille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie controleerde omstreeks 23.15 uur op de Oude Telgterweg in Ermelo een 44-jarige automobilist uit die plaats. Hij bleek gedronken te hebben en blies 1.2 promille. Met een boete en een rijverbod kon hij later naar huis.


Op zaterdagochtend 24 januari rond 01.00 uur zagen agenten op de Verlengde Haerweg in Doornspijk een auto rijden en besloten de bestuurder te controleren. Ook hij had gedronken en blies op het politiebureau 1.9 promille. Het rijbewijs van de 30-jarige man uit Doornspijk is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een 20-jarige jongeman uit Hattem had als beginnend bestuurder te veel gedronken. Dit bleek bij een alcoholcontrole op de Hoenwaardseweg in zijn woonplaats. Hij blies 1.5 promille en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

|     |Nunspeet - aangehouden na kopstoot                        |

De politie heeft zaterdag 24 januari een 21-jarige jongeman uit Nunspeet aangehouden omdat hij kort tevoren een plaatsgenoot in het centrum een kopstoot had gegeven.


Het slachtoffer had omstreeks 01.00 uur gepind bij een bank aan de Dorpsstraat. Toen er en groepje nogal lawaaiig langs liep, maakte hij een opmerking dat de buurtbewoners wilden slapen. Kennelijk was dit niet goed, want de verdachte gaf hem even later een kopstoot. Hij kon even later door de horecadienst van de politie worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en zal zich onder doktersbehandeling stellen.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --