Politie Drenthe

Zarerdag

Emmen, 24-01-2009

Politie rolt hennepkwekerij op
TER AARD Vrijdagmiddag heeft de politie aan de Zeijerweg een professionele hennepkwekerij opgerold. In een boerderij en in de achter de boerderij staande schuur werden meerdere kweekruimtes aangetroffen. In de loods werd een trailer aangetroffen met daarin een middels afstandsbediening bedienbare kwekerij. Een 20-jarige bewoner en zijn 19-jarige vriendin en de 46-jarige verhuurder werden aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. In totaal werden 600 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De trailer werd eveneens inbeslaggenomen en overgebracht naar de Domeinen. In de boerderij werd een vuurwapen en een geldbedrag aangetroffen en inbeslaggenomen. De elektriciteitsmeter werd verwijderd omdat de stroom illegaal werd afgenomen.

Getuigen van aanrijding tussen fietsers gezocht EMMEN Tijdens een aanrijding tussen twee fietsers raakte vrijdagmiddag een 15-jarig meisje uit Emmen gewond. Het meisje fietste omstreeks 13.00 uur ter hoogte van het Shell-tankstation aan de Statenweg toen haar twee jongens tegemoet fietsten. De voorste reed tegen haar aan waarna ze ten val kwam. Na de schrik en een schaafwond aan knie en elleboog bleek haar fiets beschadigd te zijn. De veroorzaker en de bij hem fietsende knaap, beiden een donkere huidskleur, reden door. De politie wil graag in kontakt komen met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (09-005799)

Schennisplegers actief
COEVORDEN Woensdagmiddag omstreeks 16.25 uur werden drie dames uit Coevorden geconfronteerd met een potloodventer. De man haalde de dames met zijn bromfiets in op het Klinkenvlier, keerde en reed de dames tegemoet. Tijdens het passeren ging hij rechtop staan op de bromfiets, schoof zijn jas opzij en toonde zijn geslachtsdeel. Het betrof een man met een fors postuur, ongeveer 1.80 lang en hij droeg een grijs gevlekte camouflagejas, donkere broek, donkere integraalhelm met donker vizier. Hij reed op een bromfiets (geen scooter), vermoedelijk schakelbromfiets en donker van kleur. Het kenteken ontbrak of was afgeplakt. Een van de dames meldde zich bij de politie. De politie wil graag in kontakt komen met de twee andere dames en/of andere getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (09-005396)

ASSEN In zwemparadijs De Smelt aan het Stadsbroek in Assen heeft de politie vrijdagmiddag een 65-jarige inwoner van Glimmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de sauna van het complex zich ten overstaan van een bezoekster te hebben bevredigd. (09-005832)

Fietster ernstig gewond tijdens aanrijding
ASSEN Vrijdagavond raakte een 16-jarig meisje uit Assen ernstig gewond bij een aanrijding op de Maria in Campislaan. Ze stak plotseling op haar fiets de rijbaan over en werd geschept door een lijndienstbus. Het mobiel medisch team verleende eerste hulp waarna ze werd overgebracht naar het UMCG. (09-005903)

Poging inbraak met geweld
ASSEN Een 43-jarige bewoner van de Batingestraat raakte vrijdagmiddag gewond toen er ingebroken werd in zijn woning. De man zag bij thuiskomst drie inbrekers bij de achterdeur staan en vroeg wat ze wilden. De mannen namen hierop de benen. Toen hij riep dat hij de politie ging bellen en de inbrekers wilde fotograferen met zijn mobieltje kwamen ze terug. Een van de mannen spoot de bewoner een bijtende vloeistof in ogen waardoor hij tijdelijk niets meer kon zien. De inbrekers renden hierna via de brandgang in de richting van de Oldengaardestraat en stapten daar in een auto en verdwenen. (09-005837)

Politie zoekt getuigen van geweld in het verkeer

MEPPEL Donderdagmiddag tussen 15.15 en 15.45 uur werd een voor de verkeerslichten van de Hoogeveenseweg wachtende automobilist uit Assen door een onbekende man mishandeld. De 29-jarige Assenaar werd zonder enige reden aangevallen door een uit een busje stappende man die hem mishandelde. Deze zat als passagier in een achter het slachtoffer stilstaande bedrijfsbus. In dit voertuig zat behalve deze passagier nog een mannelijke chauffeur. De passagier stapte uit liep naar de auto van het slachtoffer en trok het portier open. Volgens het slachtoffer schreeuwde de man iets onverstaanbaars en sloeg hem in zijn gezicht. Hierna schopte hij de man twee keer tegen zijn hoofd en verdween in de bedrijfsbus. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en raakte gewond aan zijn trommelvlies en heeft een hersenschudding. De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.80 lang, rond de 30 jaar oud en droeg een zwarte strakke muts op zijn hoofd, een donkerblauwe broek en een donkerkleurige trui. Hij stapte in een bestelbus die two-tone gekleurd was, aan de onderzijde donkerbruin en daarboven lichtbruin/beige van kleur. Op de voorzijde van de bus was een teken/log aangebracht in de vorm van een cirkel die oranjekleurig was.

Ten tijde van de mishandeling stonden er meerdere voertuigen voor de verkeerslichten te wachten. De politie is op zoek naar getuigen van dit zinloos geweld. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Alcomobilist
WESTERBORK In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 42-jarige man uit Westerbork bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd op de Hoofdstraat gecontroleerd en blies 375 ug/l. (09-005964)

Woninginbraken

HOOGEVEEN Bewoners aan de Draco kregen vrijdagmiddag tussen 15.15 en 16.15 uur ongewenst bezoek. Een schuttingdeur en een raam werden vernield en er werd een onbekend geldbedrag ontvreemd. (09-005869)

NIJEVEEN Tussen vrijdagmiddag 14.20 en 20.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Polderstraat. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te kunnen komen. De dader nam geld en sieraden mee. (09-005924)

Autovernieler aangehouden

RODEN Op aanwijzing van horecapersoneel kon aan de Brink een 19-jarige inwoner van Nieuw Roden aangehouden worden. Na onderzoek bleek dat hij tegen een auto had geschopt waarin een jongeman zat waarmee hij kort daarvoor ruzie had gehad. Deze deed aangifte van mishandeling en zijn vriendin, eigenaresse van de auto, aangifte van vernieling. Na overleg met het OM kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en mag zich binnenkort voor justitie verantwoorden voor zijn daden. (09-005966)

Politie bekeurt mannen voor baldadigheid
COEVORDEN Twee mannen, 21 jaar en afkomstig uit De Krim en een 20-jarige inwoner van Coevorden, werden vannacht bekeurd terzake baldadigheid. De mannen werden betrapt toen ze tegen een lantaarnpaal stonden te schoppen. Er ontstond verder geen schade. (09-005965)

Geweld op straat
MEPPEL Vrijdagavond werd een 15-jarige inwoner van Meppel mishandeld door een hem onbekende man. Toen hij in gezelschap van 2 vrienden over de Prinses Margrietlaan liep werd hij plotseling van achteren door een fietser bij zijn schouder gegrepen en kwam ten val. Toen hij hierover een opmerking tegen de doorrijdende fietser maakte, keerde deze en sloeg de knaap meerdere keren tegen zijn hoofd. Hierna reed hij weg. Het betrof een man tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.80 a 1.85 lang, stevig postuur en hij droeg een zwart petje. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (09-005926)

Man aangehouden terzake vrijheidsberoving en mishandeling

EMMEN - Vrijdagavond hield de politie een 30-jarige Assenaar aan. Het bezoek van de man bij zijn 25-jarige ex-vriendin werd door haar niet op prijs gesteld en zij weigerde hem de toegang tot de lift van de flat van de Weytackers. De man werd vermoedelijk door onbekenden toch toegelaten tot de lift waar hij uiteindelijk in kontakt kwam met zijn ex-vriendin en haar daar vasthield. Twee personen die eveneens van de lift gebruik wilden maken werden door de man mishandeld. De gealarmeerde politie hield de man aan en stelt een onderzoek in. (09-005941)

Woningbrand
ZUIDWOLDE Vrijdagavond ontstond er door onbekende oorzaak brand in een woning aan het Julianaplein. Er waren geen personen in de woning aanwezig en de brandweer doofde het vuur. De politie stelt een onderzoek in. De woningen aan het Julianaplein dienen in verband met sloop op 24 januari leeg en veegschoon opgeleverd te worden. (09-005931)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280