Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout , 24-01-2009

Twee arrestaties na vechtpartij in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.20 uur op de van Wijngaardestraat twee jongens, een 18-jarige Oosterhouter en zijn 18-jarige neef uit Oss aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. In deze zaak werd aangifte gedaan door een 23-jarige man uit
Oosterhout die door het duo mishandeld zou zijn.

het slachtoffer verklaarde dat hij aan het praten was met een
26-jarige vriend. Plotseling werd hij door de twee verdachten zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen. Ook schopten ze hem terwijl hij op de grond lag. Hij zou alleen uit zelfverdediging de jongens terug geslagen hebben. Hij had een zwelling boven zijn rechteroog en een wondje boven zijn linkeroog, ook had hij een schaafwond op zijn rechterknie. Hij werd daarvoor op de huisartsenpost behandeld. De politie arresteerde de twee verdachten. Zij gaven toe betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij maar verklaarden dat ze zelf
slachtoffer waren omdat de vechtpartij zou zijn uitgelokt door de aangever. De Oosterhoutse jongen had letsel aan zijn gezicht, onder meer een bloedneus. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Dronken automobilist probeert vriendin voor karretje te spannen

OOSTERHOUT: Een dronken 37-jarige Oosterhouter is vannacht omstreeks 03.00 uur op de kruising van de Max Havelaardreef en de Bovensteweg met zijn auto tegen een lichtmast gereden. Ook was door het eenzijdige ongeval een paal van een verkeerslicht beschadigd. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Volgens een getuige was die weggelopen in de richting van de rotonde. Het voertuig dat zwaar beschadigd was, werd in opdracht van de politie. Even later meldde een vrouw dat zij een aanrijding had gehad en dat zij weggelopen was voor hulp en dat de auto nu gestolen was. Van dit verhaal klopte natuurlijk helemaal niets. Na enig aandringen bleek dat haar vriend in de auto had gereden. Hij had haar gevraagd hem te helpen. Hij werd op het huisadres aangehouden. Hij was gaan stappen en daarna in de auto gestapt en had daarmee vervolgens een aanrijding veroorzaakt. Hij blies 930 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.10 uur een 24-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van het
mishandelen van zijn 46-jarige moeder. De verdachte is in verzekering gesteld.

De noodhulp kreeg gisteravond omstreeks 21.15 uur een melding vanuit een woning in de Donkenbuurt. Daar bleek dat de 46-jarige bewoonster door haar zoon was mishandeld. Hij had haar uitgescholden en met gebalde vuist in haar gezicht geslagen. Ook schopte hij haar zo verklaart zij in haar onderbuik. De verdachte liep vervolgens naar buiten. Daar zou hij aangeefster nog bij de keel hebben gepakt. De politie heeft van moeder een uitgebreide aangifte opgenomen. De vrouw heeft al langere tijd problemen met haar zoon.

14-jarige knul aangehouden na bedreiging met stanleymes

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Hoofseweg een 14-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden die een uur daarvoor voor het zwembad Arkendonk een 16-jarige Oosterhoutse jongen bedreigd had met een stanleymes. Ook had hij tegen de fiets van het slachtoffer geschopt. De politie heeft de verdachte op basis van het opgegeven signalement gearresteerd. Op zijn aanwijzing werd op de Hoofseweg ook het stanleymes terug gevonden.

Het slachtoffer verklaarde dat de problemen begonnen toen hij bij het zwembad zijn fiets wilde pakken. Hij moest daarvoor een andere fiets opzij zetten. Hierop werd hij door de verdachte, die deel uitmaakte van een groepje jongeren, op agressieve wijze bejegend en bedreigd met een stanley mes. Hij fietste snel weg maar kon niet voorkomen dat de knaap nog tegen zijn fiets schopte. De politie heeft de verdachte na verhoor thuis gebracht en met zijn ouders, die erg boos op hem waren, gesproken. De politie arresteerde ook nog een 15-jarige Oosterhoutse jongen, hij bleek geen aandeel te hebben gehad in de bedreiging en vernieling.

Tanken zonder te betalen

GILZE: Vrijdagmiddag is bij een tankstation aan de A-58 een 78-jarige man uit Beerse aangehouden nadat hij daar getankt had zonder te betalen. De tankbediende had de verdachte herkend omdat er al eerder bij dit en andere tankstations diefstallen op camera waren vastgelegd. De verdachte gaf direct toe dat hij zich in zowel Nederland als België hieraan schuldig had gemaakt. De feiten zouden zich in 2007 en 2008 hebben afgespeeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen na mishandeling 13-jarige jongen

OOSTERHOUT: Een 13-jarige jongen uit Oosterhout is vrijdagmiddag op Bredaseweg mishandeld. Hij verklaarde dat hij in de richting van Oosterhout fietste. Op het midden van de brug hadden twee jongens hem aangesproken en riepen dat hij moest stoppen. Een van die knapen had hem meteen zonder dat er enige aanleiding voor was een klap op zijn gezicht gegeven. Het slachtoffer was zo bang geworden dat hij wegrende en zijn fiets met tas achterliet. De politie heeft een onderzoek ingesteld en op basis daarvan twee jongens van 12 en 13 jaar
aangehouden. De mishandeling bleek gepleegd te zijn door de 12-jarige knul. Hij gaf toe dat er feitelijk geen enkele aanleiding was geweest om die jongen te slaan. De zaak wordt met partners van Jeugdzorg en Openbaar Ministerie besproken.

Politie op zoek naar doorgereden automobilist

ALMKERK: De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode personenauto, waarvan het kenteken begint met DZ. Een dergelijke auto zou gisteravond omstreeks 19.30 uur op de Voorstraat bij een
aanrijding betrokken zijn geweest. De bestuurder is daarna
doorgereden. Een 56-jarige fietser raakte licht gewond.

Een 56-jarige man uit Almkerk fietste over de Voorstraat. Uit
tegengestelde richting nadere een auto die bezig was met een
inhaalmanoeuvre. Daarbij raakte de automobilist de fietser frontaal. Het slachtoffer werd 'gelanceerd' en kwam ten val op het trottoir. De auto ging er snel vandoor, de bestuurder daarvan bekommerde zich niet om het slachtoffer. Zijn letsel lijkt mee te vallen. Hij heeft enkele kneuzingen en schaafwonden. De politie vindt het toch een ernstige zaak dat de automobilist is doorgereden. Er is met enkele getuigen gesproken. Ook is een SMS-Alert bericht verstuurd aan de deelnemers in Almkerk.

Tekst SMS-Alert:
Omstreeks 19.30 uur op de Voorstraat fietser aangereden, auto is doorgereden, kleine rode auto, kenteken mogelijk beginnend met DZ, schade links voor. Tips 0900-8844.

Dronken automobilist verliest macht over het stuur

DRIMMELEN: Een 24-jarige man uit Made is vannacht omstreeks 03.50 uur op de Ruilverkavelweg de macht over het stuur van zijn auto verloren en van het talud af gereden. Hij kwam met zijn auto naast een boom tot stilstand. Volgens de man was hij geschrokken omdat er
rookontwikkeling onder de motor was ontstaan. Plotseling waren de airbags uitgeklapt waarna hij de controle over het stuur verloor. Na de aanrijding had hij met zijn mobiel zijn moeder gebeld. Zij heeft vervolgens samen met haar man haar zoon opgehaald. De politie heeft de bestuurder aan de hand van het kenteken opgespoord. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en gaf toe dat hij voordat hij was gaan rijden zeven flesjes bier had gedronken. Hij blies 540 ugl.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-01-2009 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |