Politie Noord-Holland-Noord

Twee verdachten van woningoverval aangehouden

Heiloo, 23-01-2009 o Gisteravond, donderdag 22 januari 2009 omstreeks 21.15 uur, hebben vier of vijf verdachten een woning aan de Westerweg overvallen. Daarbij werd de 48-jarige heer des huizes bedreigd met een vuurwapen. Ook viel er een schot, zonder dat er gewonden vielen. De overvallers zijn met een geringe buit op de vlucht geslagen en de politie heeft twee verdachten in het Heilooerbos aangehouden.

De vrouw des huizes hoorde rond 21.15 uur haar man roepen vanuit de woonkamer. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij dat haar man door een aantal mannen werd bedreigd die de woning binnen waren gekomen. Ze rende de voordeur uit en sloeg via 112 alarm. Op dat moment zijn de verdachten met een geringe buit de woning uitgevlucht. De overval vond plaats terwijl op de bovenverdieping twee kleine kinderen lagen te slapen.

De politie zette zo'n 15 agenten in om de omgeving uit te kammen. Er werd ook een helikopter ingezet. Korte tijd later troffen agenten twee verdachten in het Heilooerbos aan die zich probeerden te verstoppen. Het ging om een 19-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 23-jarige man uit Limmen die werden aangehouden.

Hierna heeft de politie nog geruime tijd gezocht naar de andere twee of drie verdachten (aantal nog onduidelijk). Hierbij werden ook speurhonden ingezet doch dit leverde geen resultaat op.

De twee verdachten worden vandaag in verzekering gesteld in verband met het nadere onderzoek.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen op om zich te melden bij de politie in Heiloo, telefoonnummer 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem mag ook: 0800-7000.