Ingezonden persbericht


A1 team Nederland op de eerste rij!

Tijdens de kwalificaties vandaag op het circuit van Taupo heeft Robert Doornbos zich zowel voor de sprintrace als de hoofdrace als tweede gekwalificeerd. Morgen zal A1 Team Nederland beide races op de eerste rij starten naast A1 Team Ierland die zich tweemaal als eerste kwalificeerde.

Gisteren leek het er voor de kijker nog niet op dat Nederland in Taupo vooraan zou gaan meedoen. Het team van Jan Lammers had wat problemen met de carbon remmen van de A1GP auto, powered by Ferrari. Daarnaast werden er vrijdag ook nog diverse mogelijkheden getest met de setting van de auto, onder andere zaken als rijhoogte, camber, veren en versnellingsbak verhoudingen. Essentieel natuurlijk is welke keuzes vrijdag nacht gemaakt worden om zaterdag op voort te bouwen, deze keer is duidelijk de juiste weg ingeslagen.

Onder warme maar uitstekende omstandigheden liet Robert zien waarom hij tot de beste coureurs van dit moment gerekend wordt. Het team liet blijken de zaken tactisch goed te controleren door Robert op het juiste moment de baan op te sturen. Dat dit een zeer lastige en nerveuze zaak is zal iedereen begrijpen die de kwalificatie gevolgd heeft met het 'live dashboard'. Iedereen gaat tegelijkertijd naar buiten in de laatste minuten, de baan wordt namelijk steeds sneller door het rubber wat wordt achtergelaten door de auto's. Met nog enkele seconden te gaan kwam Robert over startfinish voor zijn 'flying lap' waarbij hij natuurlijk geen achterliggers en ander verkeer kan gebruiken.

Robert was blij met het resultaat; 'Na de probleempjes van gisteren zijn het team en ik sterk begonnen vandaag met een 2e tijd in de training. Hierdoor was het zelfvertrouwen daar om het goed te gaan doen in de kwalificatie. De problemen met de remmen van gisteren waren achter ons.

Het is altijd moeilijk om 100% te geven in 4 kwalificatieruns zonder foutjes, helemaal hier waar er veel stof ligt naast de racelijn. In Q2 was de pole in ons bereik maar er spinden 2 auto's in bocht 11 (de laatste bocht voor het rechte eind) en ik moest gewoon even van mijn gas omdat ik niets kon zien door het stof.

We starten morgen 2 x van de eerste rij en hebben een mooie kans om te winnen! Ik wil ook zo'n TW Steel watch!!!'

Vannacht om 01:45 Nederlandse tijd begint de uitzending op RTL 7 met de pre-show, om 02:00 begint de sprintrace en om 03:00 begint de hoofdrace. Uiteraard hebben we weer de live boordradio vanuit de pits waar je alle radio conversaties tussen Robert en het team kunt volgen. Dus direct vanuit de kroeg of natuurlijk de wekker zetten om niets te missen van A1 Team Nederland met Robert Doornbos die 2 keer een goede kans heeft op de overwinning.

Daarnaast kan, met de laptop op schoot, via www.A1GP.com zowel de live timing gevolgd worden alsook het nieuwe 'dashboard' waar je live kan volgen waar Robert zich op de baan bevindt, in welke versnelling, snelheid, G-krachten, toeren etc. De combinatie van alles, TV, Internet en de live radio garandeert dat je echt niets mist van wat er gebeurd aan de andere kant van de wereld!

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com