Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Alkmaar, 23 januari 2009

KUNSTBENDE BOUWT GESAMTKUNSTWERK

Kunstbende presenteert van 21 tot en met 24 januari DE MACHT VAN KUNST:

13 regio's, 13 woorden, één zin.

Het wedstrijdthema van 2009 is MACHT en het nieuwe seizoen is weer gestart. Om dit op een typische Kunstbende manier bekend te maken aan Nederland bouwt Kunstbende een Gesamtkunstwerk, onder de naam DE MACHT VAN KUNST. Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 januari werd in elke provincie van Nederland op opvallende wijze één woord onthuld. Op zaterdag 24 januari in het theatercafé "Lindenberg No23" in Nijmegen werd de spectaculaire onthulling door schrijver Jaap Robben gedaan, daarna neemt de onthulling een verrassende wending, uiteraard geheel in Kunstbende-stijl.

Op de avond van 22 januari vanaf 20:00 ging Kunstbende samen met een groepje Vrijwilligers het stadskantoor binnen om één woord van de mysterieuze Kunstbende zin te fabriceren. "NIEUW". Van buiten af kon je het schouwspel volgen en binnen 10 minuten zag je over 3 verdiepingen het woord "Nieuw"zichtbaar worden door de verlichte ramen van het gebouw. Buiten werd Kunstbende vertegenwoordigd door niemand minder dan Hans Meijer, wethouder van Cultuur. Meneer Meijer wilde graag voor de pers en op camera vertellen hoe, ook hij, ontzettend enthousiast hij is over onze stunt en over de organisatie.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Vanaf half maart kunnen jongeren van 13 tot en met 18 jaar terecht op één van de 14 regionale voorrondes en meedoen in de categorieën: Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal, Dans, Theater & Performance, Expo en DJ. De winnaars van de regionale voorrondes nemen het vervolgens tegen elkaar op tijdens de landelijke finale. Deze vindt plaats op zaterdag 27 juni in de Melkweg in Amsterdam.

Inschrijven voor de wedstrijd is nog mogelijk via de site kunstbende.nl. Deelname aan Kunstbende is gratis.

-EINDE PERSBERICHT-


---



Ingezonden persbericht