Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 24-01-2009

Drie arrestaties na gewapende overval in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Een goede beschrijving van de daders en intensief politieonderzoek direct na de overval gisteravond op een videotheek aan de Varkensmarkt heeft inmiddels geresulteerd in drie arrestaties. Het gaat om twee jongens uit Hilvarenbeek van respectievelijk 16 en 17 jaar en een 16-jarige knul uit Tilburg. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 19.40 uur een melding van een gewapende overval op een videotheek aan de Varkensmarkt. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige medewerkster overvallen was. Twee daders met bivakmutsen op, waren de zaak binnen gekomen. Op dat moment was er nog een 43-jarige vrouw in de winkel juist aan het afrekenen. Een van de overvallers dreigde de medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders zijn met wat geld en sigaretten vanuit de
videotheek in onbekende richting weggerend.

De politie van het district Tilburg is momenteel extra alert vanwege een toename van het aantal overvallen. Er wordt de hoogste prioriteit gegeven aan het oplossen en voorkomen daarvan. Er werden direct tien eenheden ingezet om in de buurt naar de daders uit te kijken. Ook werd een SMS-Alert bericht verstuurd. De recherche werd in dienst geroepen, die direct een uitgebreid onderzoek instelde. Vanuit het
districtsbureau werden alle werkzaamheden gecoördineerd. Mede door de goede opgegeven signalementen en beschrijvingen kwam de recherche de vermoedelijke overvallers op het spoor. In overleg met de officier van justitie werd besloten tot de aanhouding van twee jongens uit
Hilvarenbeek en een Tilburgse jongen.

De 16-jarige Hilvarenbeekse verdachte werd vrijdagavond omstreeks 23.00 uur aangehouden in een woning in Hilvarenbeek Tijdens deze arrestatie waren meerdere jongeren in het pand aanwezig. Twee van deze jongens, beiden 15 jaar ( broers), werden aangehouden omdat ze zich bemoeiden met de aanhouding van hun vriend en deze belemmerde. Vannacht werd omstreeks 01.45 uur nog een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden in verband met de gepleegde overval, zijn rol daarbij wordt nader onderzocht. Vanmiddag werd in Tilburg een
16-jarige Tilburgse jongen gearresteerd. Hij wordt net als zijn leeftijdsgenoot uit Hilvarenbeek verdacht van deelname aan de overval.

Vier bestuurders betrapt op rijden onder invloed

TILBURG / HILVARENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de Holstraat in Hilvarenbeek een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden voor het rijden onder invloed. De bromfietser die naar eigen zeggen zeven flesjes bier had gedronken, blies 455 ugl.

Omstreeks 04.00 uur werd op de Spoorlaan in Tilburg een 17-jarige Tilburgse jongen aan de kant gezet. De snorfietser blies maar liefst 600 ugl.

Een 61-jarige Tilburger blies vrijdagavond omstreeks 23.30 uur tijdens een controle op de Jupiterstraat in Tilburg ook exact 600 ugl. Deze automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Zaterdagmorgen werd op de Noordhoekring een 27-jarige Oosterhouter aan de kant gezet. Deze automobilist blies maar liefst 835 ugl en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Autodief aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de
Sinopelstraat een 35-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een poging autodiefstal. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet.

Omstreeks 01.30 uur werd gemeld dat twee jongens geprobeerd hadden een auto te stelen. Ze waren op de vlucht gegaan nadat ze zagen dat de eigenaar van het voertuig naar buiten keek en hen in de gaten had. Het slot van het rechtervoorportier bleek door de dieven geheel verwijderd te zijn. De politie kwam ter plaatse. De agenten besloten een auto in de gaten te houden die in de omgeving stond en waarmee de daders mogelijk waren gekomen. Rond 02.20 uur zagen de agenten, een man in de richting van deze auto lopen. Hij voldeed aan het signalement van een van de daders. Een agent riep naar hem dat hij moest blijven staan. Dit deed hij niet, waarna een politiehond werd ingezet. De verdachte slaagde erin de portieren van de auto te sluiten voordat de diensthond bij hem was. De man, een 35-jarige Bredanaar, werd
aangehouden en ingesloten.

Rustige horecadienst in Tilburg

TILBURG: Het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad is rustig verlopen. De agenten behoefden in het uitgaanscentrum geen enkele arrestatie te verrichten. Wel werd na een melding van baldadige jongeren op het Station CS aan de Spoorlaan omstreeks 23.30 uur, een 18-jarige Tilburger, aangehouden die het nodig vond om tegen een bord te slaan.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-01-2009 14:35 | © Regio Midden en West Brabant |