Politie Zuid-Holland-Zuid

24/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 24-01-2009 o Persberichten district I

GESNAPT MET VERVALSTE BANKPAS
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 23 januari een 33-jarige man uit Schiedam aangehouden in het winkelcentrum aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. De man wilde een telefooncontract afsluiten in een telecomwinkel. Bij het pinnen zag een alerte medewerkster dat de man mogelijk met een valse bankpas betaalde. Toen zei daar wat van zei, rende de man weg. Hij vergat echter zijn id-bewijs en kwam later terug. Beveiligingspersoneel hield hem tegen waarop de verdachte ruzie met hen begon te zoeken. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en insloot. De man bleek na fouillering meerdere vervalste bankpassen op zak te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

SUPERMARKTMANAGER HERKENT INBREKER
DORDRECHT Drie Polen van 19, 21 en 48 jaar, woonachtig in Dordrecht, zijn vrijdagmiddag 23 januari door de politie aangehouden op verdenking van inbraak en een poging daartoe. De drie bevonden zich vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Van Eesterenplein waar ze de nooduitgang op een kier hadden gezet. De manager zag dit en herkende een van de drie van de beveiligingsbeelden van een eerdere inbraak. In de nacht van maandag 19 januari op dinsdag 20 januari was namelijk ingebroken in de supermarkt. Er werd toen voor bijna 1500 euro aan shag en sigaretten gestolen. De daders van die inbraak bleken na onderzoek s middags in de winkel de deur van de nooduitgang al op een kier te hebben gezet. Het drietal is in verzekering gesteld, hun auto is in beslaggenomen voor onderzoek.

MATROZEN UIT HET WATER GEVIST
DORDRECHT Twee mannen een 37-jarige man uit Hilhorst en een 27-jarige Tsjech zijn vrijdagavond 23 januari uit het water langs de Lange Wantijkade gevist. Een omwonende ging af op gegil en trok een van de mannen uit het water. De ander - de Tsjech - werd met behulp van duikers korte tijd later op het droge geholpen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht in verband met onderkoeling. De 37-jarige bleek na onderzoek van ambulancepersoneel niets te mankeren. Beide mannen zijn matroos en hadden wat alcohol gedronken. Op het schip duwde de een de ander van boord waarna de duwer zelf ook het water in sprong. Gelukkig liep het goed af.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 23 januari op zaterdag 24 januari door de politie aangehouden in de Matthijs Marisstraat. Surveillerende agenten zagen dat de jonge automobilist onverantwoord - zonder goed te kijken - de kruising Patersweg/ Albert Neuhuysstraat opreed. De jongeman werd hierop aan de kant gezet en moest blazen. Hij blies 1,7 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL UIT TANKSHOP
HENDRIK-IDO-AMBACHT Drie jongens van 17, 18 en 19 jaar uit Rotterdam zijn in de vroege morgen van zaterdag 24 januari door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal uit de shop bij een tankstation langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Surveillerende agenten reden op de rijksweg en zagen een persoon de tankshop uit rennen en snel in een donkerkleurige auto stappen die er als een speer vandoor ging. De agenten zetten het voertuig op de afrit A16 Zwijndrecht aan de kant. Op het moment dat het drietal gecontroleerd werd, kwam de melding binnen dat er goederen vanuit de tankshop waren gestolen. De drie hadden broodjes en fruit gestolen. De 18-jarige bestuurder bleek na een blaastest ook nog teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 0,6 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. De drie zijn ingesloten.

CONFLICT TUSSEN OOM EN NICHTJE
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 23 januari een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Sperwerstraat. Hij zou bedreigende uitlatingen naar zijn nichtje (16) hebben gedaan nadat zij de verwarming hoger had gezegd. Dit zou verkeerd gevallen zijn. Ook zou de man haar hardhandig geduwd hebben en in het gezicht hebben gespuugd. De 16-jarige deed aangifte, haar oom werd aangehouden. Hij werd op zaterdagmorgen weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN BEKRASSEN AUTOS
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmorgen 24 januari een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Herman Josinahof. Door een getuige werd eerder die nacht gezien dat de jongeman autos bekraste. De getuige belde daarop s morgens de politie. De knul werd ingesloten, hij ontkent. De politie heeft tot dusver vier bekraste autos en een bekraste portiekdeur ontdekt. Het onderzoek wordt voortgezet.

MAN LAAT EX NIET MET RUST
ZWIJNDRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag 24 januari een 32-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Jupiterstraat. Zijn ex-vriendin schakelde de politie in toen hij haar lastig viel thuis en kort daarna ook bij haar ouders waar ze inmiddels was heen gevlucht. Tijdens het lastigvallen zou hij meerdere bedreigingen hebben geuit. De verdachte is ingesloten.

VOETBALSCHOENEN, EEN JONGENSDROOM
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 24 januari heeft de politie een 30-jarige Pool aangehouden. Hij trok in een schoenenwinkel aan de Voorstraat een paar voetbalschoenen aan en liep erop naar buiten. Op straat werd hij door een omstander in de kraag gevat en teruggebracht naar de schoenenwinkel. De politie werd gealarmeerd die de verdachte meenam. Op het politiebureau legde hij uit dat hij verleiding niet kon weerstaan. Hij had nog nooit voetbalschoenen aan gehad en liep er op naar buiten. De Pool had spijt van zijn actie. Na verhoor mocht hij weer weg. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.