Politie Zuid-Holland-Zuid

24/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 24-01-2009 o Persberichten district II

DURE LUCHTBUKS
GORINCHEM/VUREN Een 24-jarige man uit Helmond is vrijdagmiddag 23 januari op de A15 bij Vuren aan de kant gezet door de politie. De automobilist reed vanaf een tankstation de vluchtstrook op. Niet slim want achter hem reed politiesurveillance. De agenten controleerden hem. De man verklaarde de vluchtstrook op gegaan te zijn omdat hij een sigaret op wilde steken. Vervolgens vertelde hij ook uit zichzelf een luchtbuks in de auto te hebben. Deze werd door de politie in beslaggenomen. Na het afleggen van een verklaring op het bureau kreeg de man een boete van 150 euro. Na betaling mocht hij zijn weg weer vervolgen.

AANRIJDING
PAPENDRECHT Op de kruising van de Burgemeester Keijzerweg met de Onderslag zijn vrijdagmiddag 23 januari twee voertuigen op elkaar gebotst. Een 69-jarige automobiliste uit Papendrecht sloeg vanaf de Burgemeester Keijzerweg linksaf richting Onderslag maar gaf hierbij geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist, een 34-jarige man uit Papendrecht. Een fikse klap volgde waarbij de 34-jarige man naar het ziekenhuis werd gebracht voor onderzoek. Hij had een pijnlijk borstbeen. De vrouw kwam met de schrik vrij. Beide autos raakten flink beschadigd.

TIENER BEKENT VERZAMELING GESTOLEN FIETSEN THUIS TE HEBBEN GORINCHEM De politie heeft op vrijdagmiddag 23 januari een 15-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden in het Piazza Center. Door agenten in burger werd gezien hoe de knul een fiets stal. Hij werd in de kraag gegrepen en meegenomen naar het politiebureau. De tiener verklaarde daar dat de band van zijn eigen fiets lek was en hij daarom dus een andere fiets had gepakt. Tijdens het verhoor bekende hij nog meer gestolen fietsen in zijn bezit te hebben. In de tuin van zijn ouderlijke woning werden 11 fietsen aangetroffen en in beslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak, de tiener zit nog vast. De ouders van de jongen kwamen eind van de middag naar het politiebureau waar zij hun zoon wilden spreken. De politie kon dat op dat moment niet toestaan. De 37-jarige vader en werd hierop heel boos en liet dit met grove taal richting de dienders weten. Hij en zijn vrouw werden diverse keren gesommeerd het politiebureau te verlaten maar weigerden dit. Hierop werd de man aangehouden waarbij hij tegenwerkte. De man werd ingesloten en zal nader worden gehoord over de aangetroffen fietsen. Zijn vrouw weigerde ook te luisteren en haalde uit naar een agente. Hierop werd ook zij aangehouden. De agente heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ze liep een pijnlijk jukbeen op en haar bril raakte beschadigd. De vrouw werd daarop ook ingesloten.

BOTSING TUSSEN KINDJE EN PERSONENAUTO
PAPENDRECHT In de straat Alver is zaterdagmiddag 24 januari een meisje van 1,5 jaar tegen een rijdende auto gelopen. Het kindje liep tussen geparkeerde autos en liep de weg op. Daar passeerde net een auto waar ze tegenaan liep. Ze viel maar raakte gelukkig niet gewond. De automobilist schrok enorm, stopte direct. Na controle van ambulancepersoneel bleek het meisje niets te mankeren. De auto raakte ook niet beschadigd.

VROUW MET SCOOTMOBIEL GEWOND NA AANRIJDING
PAPENDRECHT Een 72-jarige vrouw is zaterdagmiddag 24 januari gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De vrouw reed in haar scootmobiel over het fietspad naast de Platanenlaan. Bij de kruising met de Eikenlaan stak de vrouw over tot aan de rechterhelft waarop zij naar links ging en zodoende over wilde steken in de richting van de Appeldreef. Zij volgde dus niet het voet/fietspad. Bij de kruising met de Platanenlaan had zij voorrang moeten verlenen aan de automobiliste 40-jarige vrouw uit Papendrecht die aan kwam rijden maar deed dit niet. Een botsing volgde. De 72-jarige vrouw werd met rugpijn en sneden in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.