Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 24 januari 2009

DE ONTHULDE MACHT VAN KUNST GAAT DOOR

Vandaag is DE MACHT VAN KUNST-actie door Kunstbende onthuld in Nijmegen door schrijver Jaap Robben. In de afgelopen week zijn er in het hele land op bijzondere wijze woorden bekend gemaakt. In de Lindenberg in Nijmegen kwamen alle 13 woorden bij elkaar als één zin: Alle woorden en kleuren klonken nog nooit zo nieuw als vandaag door mij. Maar daar bleef het niet bij...DE MACHT VAN KUNST gaat door!

Wethouder Cultuur van Nijmegen, Mw. Kunst nam vanmiddag het eerste exemplaar van alle onthulde woorden in ontvangst. De zin is geschreven door Jaap Robben en omschrijft zijn Kunstbende gevoel. Daarmee was de onthulling nog niet klaar! Valentina Elèni, heeft met de zin een nummer geschreven, die zij vandaag voor het eerst in de Lindenberg liet horen. Het nummer wordt woensdag 28 januari als videoclip aangeboden op www.kunstbende.tv! Het lied is al wel te beluisteren op kunstbende.nl/demachtvankunst.

Kunstbende laat met dit kunstproject van (oud) Kunstbende deelnemers zien èn horen wat Kunstbende is! Het is een echt cross-over kunstproject geworden van verschillende Kunstbende-categorieën.

Na het optreden van Valentina sloot Kunstbende in stijl af met een aantal optredens van Kunstbende deelnemers 2009: rapgroep Nifz, dansgroep The 3 Wishes en theateract Kanonnenvoer, als voorproefje op de wedstrijd.

Vanaf half maart gaan de regionale voorrondes van start en duurt tot begin juni. Alle winnaars van de voorrondes strijden tegen elkaar in de landelijke finale. Deze vindt plaats op zaterdag 27 juni in de Melkweg in Amsterdam.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën: Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal, Dans, Theater & Performance, Expo en DJ. Inschrijven voor de wedstrijd is nog mogelijk via de site kunstbende.nl. Deelname aan Kunstbende is gratis.

-EINDE PERSBERICHT-


---