NIBRA


Haaglanden 23 januari 2009

Stankoverlast over Haaglanden verdwenen

Haaglanden - De stankoverlast die vanmorgen rond elf uur is ontstaan bij een overslagbedrijf aan de Theemsweg in Rotterdam is vanmiddag rond half drie verdwenen. Er is geen gevaar geweest voor de gezondheid.

De stank ontstond door het lek raken van een 200 liter vat MERCAPTAAN waarvan 80 liter uitgestroomd was. Het sterk ruikende MERCAPTAAN is vanuit het Botlek gebied over het Westland naar Den Haag getrokken. De brandweer Rotterdam heeft de vloeistof opgeruimd. Er is geen gevaar geweest voor de gezondheid.
MERCAPTAAN wordt aan het aardgas toegevoegd om lekkages van aardgas te ruiken. Aardgas zelf is reukloos. MERCAPTAAN ruikt naar rotte eieren en is sterk van lucht.
Het vat is lekgeslagen bij het verplaatsen met een vorkheftruck.

De brandweer Haaglanden heeft tientallen meldingen gekregen vanuit het Westland en Den Haag. Vanwege de gaslucht heeft de brandweer een aantal adressen bezocht, de situatie bekeken en de melders gerustgesteld. De directeur van een school ( De Kleine Keizer)aan de Alphons Diepenbrockhof heeft vanwege de gaslucht besloten de kinderen voor de rest van de dag vrij te geven.