"Praktische Opleiding Internetondernemer" van start


ALKMAAR, 20081127 -- Opleidingsinstituut Starters Academie start op 24 januari 2009 de opleiding tot internetondernemer. Deze gecertificeerde, eenjarige studie richt zich op starters, die een webwinkel willen beginnen of hun diensten via hun eigen website willen aanbieden. De oprichter van Startpagina.nl en mijnWinkel.nl, Durk Jan de Bruin, opent het nieuwe studiejaar.

Mirella Wouters, oprichtster van Starters Academie, laat weten dat er voor deze opleiding geen technische kennis of een bepaalde vooropleiding nodig is. "Iedereen die beschikt over ondernemersvaardigheden, overweg kan met `Word', een pc heeft met internetverbinding, en bereid is om zich voor 100 procent in te zetten, is met deze opleiding in staat zijn eigen bedrijf op internet te starten en te onderhouden. De opleiding is ook geschikt voor starters vanuit een uitkeringssituatie, voor deelnemers aan een re-integratie- of outplacementtraject, en voor toekomstige ondernemers die naast een vaste baan, studie of zorgtaak een bedrijf willen opzetten. Deze opleiding levert de cursist een goed onderbouwd, compleet ondernemingsplan op, evenals een kant en klare website of webwinkel." De opleiding wordt afgerond met een examen, waarbij de Open Universiteit Bedrijfsopleidingen BV optreedt als externe referent en als zodanig de kwaliteit van de opleiding en examinering bewaakt.

SPECIALISTEN
"De opleiding kenmerkt zich door zowel een theoretische als praktische insteek", gaat Mirella Wouters verder, "het zogenoemde `blended learning'. Aan de ene kant biedt de opleiding kennis en inzicht door zelfstudie met online docentenondersteuning, anderzijds praktijkvaardigheden dankzij twaalf interactieve trainingsdagen op locatie. Docenten uit de praktijk begeleiden de deelnemers in alle facetten van de opleiding, zo ook bij de invulling van ieders bedrijfsconcept. Docenten en trainers hebben als specialisten een belangrijke, creatieve input in het plan van de deelnemer, en brainstormen met de aankomend internetondernemer mee. Onderwerpen als `Zelfreflectie', `Vind het gat in de markt' en `Waar moet een website aan voldoen?' komen uitgebreid aan de orde. Het eindresultaat van deze aanpak is een verantwoorde start van een volwaardig internetbedrijf", besluit Mirella Wouters.

CONTACT
"Praktische Opleiding Internetondernemer" start op zaterdag 24 januari 2009 en is bij een investering van acht uren thuisstudie per week af te ronden in één jaar. Ook biedt Starters Academie de opleiding aan in de vorm van een verkorte zelfstudie tegen een gereduceerd tarief.
Voor nadere informatie over de opleiding, zoals kosten, en voor inschrijving kunnen belangstellenden contact opnemen met Mirella Wouters van Starters Academie / Telefoon: 072 - 78.50.551 / www.internet-academie.nl / info@internet-academie.nl.
Internet Academie is onderdeel van Starters Academie.