Op reis door Scandinavië in boekvorm


Herfstig Noorden - Impressies uit Scandinavië

LEIDEN, 20090124 -- Sidestone Press presenteert in samenwerking met natuurfotograaf Jenne Boering het boek Herfstig Noorden. Boering is al ruim 40 jaar actief als fotograaf, de natuur in Scandinavië is daarbij één van zijn favoriete onderwerpen. Hoewel Boering met regelmaat publiceert in natuurboeken en tijdschriften als "Grasduinen", "Landleven", "Naober", en "Camera Magazine" is tot op heden het grootste deel van zijn omvangrijke collectie foto's nooit ontsloten. In samenwerking met Sidestone Press zullen nu met enige regelmaat thematische boeken uitkomen waarin zijn prachtige en vaak ook bijzondere opnames publiek worden gemaakt. Het eerste boek Herfstig Noorden is onlangs verschenen.

Laat u meevoeren op een reis door herfstig Scandinavië en geniet van de kleurenpracht van een grillige natuur die zich opmaakt voor de winter. Fotograaf Jenne Boering weet als geen ander dit prachtige gebied te vangen in zijn lens, waarbij hij niet alleen oog heeft voor de grootse landschappen en de dieren die haar bevolken, maar ook voor de kleine details waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Kijk met verbazing naar de bijna abstracte kleurcomposities van enkele korstmossen op een oude steen, of naar de bijna buitenaardse vormen diep in een ijzige gletsjer. Vooral de afwisseling tussen de wijdse landschappen en de kleine details daaruit maken dit tot een bijzonder boek.

De foto's in dit boek vormen een impressie van de vele reizen die Boering maakte door noordelijk Scandinavië. Voor meer informatie over dit boek kijkt u op www.sidestone.nl/boering


Herfstig Noorden - Impressies uit Scandinavië
door Jenne Boering

Aantal pagina's: 96
ISBN: 978-90-8890-018-1
Prijs: ¤ 24,95





Ingezonden persbericht