Ingezonden persbericht


***Persbericht ***

Tazuku Nederlands Kampioenschap Sudoku

Wie denkt een sudokukampioen te zijn, kan nu meedingen naar deze titel bij het Tazuku Nederlands Kampioenschap Sudoku 2009. Middels selectiepuzzels en een online voorronde op www.tazuku.nl worden de zestien beste sudoku'ers van Nederland geselecteerd. Deze zullen tijdens de livefinale op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht op 24 januari a.s. strijden om de titel. De winnaar verdient deelname namens Nederland aan het wereldkampioenschap sudoku in Slowakije.

Keesing Nederland B.V. , de grootste puzzelbladenuitgever van Nederland, organiseert het Tazuku Nederlands Kampioenschap Sudoku 2009. Iedereen kan deelnemen aan de vier selectiepuzzels die vanaf zaterdag 20 december gedurende vier weken op zaterdag in De Telegraaf staan. Degenen die alle vier de puzzels foutloos oplossen, ontvangen een toegangscode voor de internetfinale op dinsdagavond 13 januari 2009. De zestien beste sudoku'ers strijden vervolgens tegen elkaar tijdens de livefinale op zaterdagmiddag 24 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Het publiek kan de titanenstrijd volgen op grote projectieschermen. De drie beste sudoku'ers ontvangen een geheel verzorgde reis naar en een deelnamebewijs voor het wereldkampioenschap sudoku dat volgend jaar van 23 tot 27 april in Zilina, Slowakije, wordt gehouden.

De sudoku heeft de afgelopen jaren wereldwijd een enorme hype veroorzaakt. Inmiddels is de sudoku niet meer weg te denken uit kranten, tijdschriften en het puzzelschap. De sudokupuzzelaar heeft zich enorm ontwikkeld en daarom zijn er nu al sudokuboekjes van een zevensterrenniveau en bestaan er ook al vele varianten op de bekende sudoku's van 9 bij 9 vakjes.

Meer informatie kunt u vinden op www.tazuku.nl.
U kunt ook contact opnemen met Sylvia Schuurhuizen, projectleider NK-sudoku, op telefoon: 020 - 564 1177, s.schuurhuizen@keesing.nl

Uiteraard bent u zaterdag 24 januari van harte welkom op de finale tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht.
- Preselectie 12.30 uur tot 13.30 uur, zestien kandidaten in onze beursstand
- Podiumfinale 15.00 uur tot 16.00 uur, acht finalisten op het lezingenpodium (tevens live te volgen via projectieschermen)
De finale wordt gevolgd door een borrel in de beursstand.