Gemeente Utrecht

Utrechts kraamfeest rond 300.000ste inwoner

De gemeente Utrecht organiseert een speciaal Utrechts kraamfeest voor de geboorte van de 300.000ste inwoner van Utrecht, Helena Dijkhuizen.

De traditie om bij een geboorte beschuit met muisjes te eten, speelt een centrale rol tijdens dit kraamfeest. We doen zelfs een recordpoging voor het 'grootste kraamfeest ooit'. Broodversierder De Ruijter, met sinds kort haar fabriek in de gemeente Utrecht, besloot voor deze gelegenheid speciale muisjes te maken in de kleuren van Utrecht: rood en wit. Het eerste Utrechtse beschuitje ontvangen de ouders. Ook Nijntje is voor het kraamfeest uitgenodigd. Er is muziek en er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Alle Utrechters en haar bezoekers zijn van harte welkom op 24 januari tussen 10.30 en 12.30 uur op het plein voor het stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2.

Aan de mijlpaal van 300.000 inwoners verbinden we ook een fotowedstrijd. We nodigen Utrechters uit datgene te fotograferen wat Utrecht voor hen zo bijzonder maakt. Op www.utrecht.nl/300000 staat alle informatie hierover.