Ingezonden persbericht


14 januari 2009
PERSBERICHT
Afzender: Poppodium Bazart

YOB SICK FEST; EEN KLEIN KUNSTZINNIG EN EXPERIMENTEEL MUZIEK FESTIVALLETJE VAN 1 AVOND.

Samen met de preformer Yobkiss organiseert Bazart op 24 januari het YOB SICK FEST. Het kleine kunstzinnige en experimentele muziek festivalletje, van 1 avond, is tevens het verjaardagsfeest van Paul Bocher aka Yobkiss is. Verwacht op het podium merkwaardige en overdonderende sets, gevuld met vreemde pakjes, vreemde dansjes en extatische drumpartijen. Er zal worden namelijk o.a. worden opgetreden door DuranDuranDuran, Spektr, Dutch Dolls en Jaque de la Disque. De avond start om 22:00 uur en alle HBO studenten krijgen, op vertoon van hun college kaart, gratis entree. De overige bezoekers betalen 6 euro.

YOBKISS is ontstaan als een performance van het legendarische kunstenaarscollectief ANTISTROT uit Rotterdam. Geïnspireerd door hun performance in Japan wordt de sound bepaald door ijzersterke drumpartijen begeleid door elektronische spelletjesgames geïnspireerde muziek. Drummer Paul Borchers heeft in diverse projecten en bands gespeeld in het verleden, zoals Soft Posh, Glam Enterprises. Spektr is in 2001 in Kopenhagen, Denemarken opgericht. De tweede cd van Spektr, genaamd B/W Vs Technicolor, wordt in samenwerking met het Franse DV's records en Tocado-Records wereldwijd uitgebracht. B/W Vs Technicolor is een ode aan de verloren kunst van het componeren van 60's en 70's soundtracks en de ubercoole muziek uit die tijd. Een retro-nu-soundtrack die origineel materiaal bevat dat is gecomponeerd, uitgevoerd en geproduceerd door de band zelf uitgevoerd met de houding behorende bij de hedendaagse rockmuziek.

Duranduranduran moet je niet verwarren met jaren '80 band Duran Duran. Deze band, Ed Flis, Michael Chaiken, en Tony Gabor, produceert knallende breakcore en geen popliedjes. Een van de bandleden staat nog wel eens op het podium in een regenboog outfit met wasknijpers aan zijn kruis. Volgens eigen zeggen omdat het hem inspireert harder en langer te 'raven'.

Dutch Doll zijn muzikale vrouwlijke omnivoren. Afhankelijk van de stemming draaien ze alles van oldskool en newskool hiphop, hiphouse, soul, funk, rock, rariteiten, grime, dancehall, bootybass, crunk, elektro, mash ups, punkfunk/new rave tot de laatste hits in de remix.

Monsieur Jacques a.k.a. 'enfant terrible-DJ' weet hoe je een knallende beat in elkaar zet. Zijn platen rieken naar Ed Banger, electro, thrash, techno en soms ook naar Justin Timberlake. Sander is verder ook bekend als vaste resident van het Lowlands festival en door de Lab Dance avonden die hij zelf organiseert en waar hij uiteraard zelf ook als Jaques de la Disque zijn plaatjes draait.

Loosduinsekade 725 Den Haag
Tram 2 richting Kraaijenstein, halte Nieuwendamlaan Nachbus 3 vanaf 02:00 ieder uur voor de deur
Na 00:00 uur gratis parkeren
www.bazart.nl



Ingezonden persbericht