Nederlandse Islamitische Omroep

De Zevende Hemel zaterdag 24 januari 2009

Presentatie: Nuweira Youskine


---

Media over de moslim

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Extreem-rechts tegen moslims?

'Van de pot gerukt', noemde partijleider Wilders de Monitor Racisme & Extremisme. De onderzoekers van de Monitor hadden geconcludeerd dat de Partij Voor de Vrijheid soms extreem-rechts genoemd kan worden. Juriste Maria Davidovich legt uit waarom er een verband kan bestaan tussen de uitspraken van Wilders en de toename van geweld en discriminatie tegen moslims.

Veranderingen voor bekeerde vrouwen

Zondag 25 januari vindt de tweede nationale bekeerlingendag plaats in Rotterdam. Cultureel Antropologe Vanessa Vroom-Najem doet onderzoek naar Nederlandse vrouwen die bekeerd zijn tot de islam. Ze bekijkt wat voor omwentelingen dat teweeg brengt in het dagelijks leven van henzelf en hun familie.

Wij (Ver) blijven in Qatar

Faisal Mirza is een van de oprichters van de populaire site wijblijvenhier.nl. Afgelopen weekend viel aan hem, samen met een aantal andere islamitische Nederlanders, de eer te beurt om naar Qatar af te reizen. Hoofdstad Doha was namelijk de plek waar de 'nieuwe generatie islamitische leiders' samen kwam. Mirza legt uit waarom dit niet zomaar een gezellige netwerkbijeenkomst was.

Nieuws uit de islamitische wereld

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - ën entertainment nieuws uit de islamitische wereld door

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)


---