TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 23-01-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 24 januari
Radio 1 - 11.04 uur

MARIA VAN DER HOEVEN EN FERD CRONE TE GAST IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED zijn zaterdag 24 januari te gast: minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven (CDA) en de burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone (PvdA). Als Tweede Kamerlid was Ferd Crone woordvoerder Energie in de Tweede Kamer.

Het gaat niet goed met de economie. Veel bedrijven komen in het nauw en hebben in de afgelopen maanden flink verlies geleden. Minister Donner van Sociale Zaken heeft gewaarschuwd voor massa-ontslagen. Hoe gaat de minister van Economische Zaken hier op inspringen? Ook komt de energie-afhankelijkheid van Nederland ter sprake. Nederlandse energiebedrijven staan op het punt te worden overgenomen door hun Europese collega's. En de minister is in Algerije geweest om te praten over de aankoop van gas. Welke partners zijn eigenlijk betrouwbaar genoeg om onze energievoorziening aan toe te vertrouwen?

Met Ferd Crone praten Margriet Vroomans en Kees Boonman over de gevolgen van de crisis voor de economie en bedrijvigheid in het noorden van het land. En als Tweede Kamerlid voor de PvdA verzette Ferd Crone zich tegen privatisering van de energiesector en was hij vooral voorstander van splitsing van de energiebedrijven. Hoe kijkt hij aan tegen de ophanden zijnde overnames van Essent en Nuon?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl