Gemeente Rotterdam

Nr. 05

23 januari 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 24 januari t/m 1 februari 2009

Burgemeester maakt kennis met stadion de Kuip en Feyenoord

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt zaterdag 24 januari voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - Willem 2 ontvangen in de Kuip door medewerkers van het stadion en Feyenoord. Hij krijgt uitleg over de gang van zaken rond een wedstrijd en woont de voetbalwedstrijd bij.

Voor meer informatie: Nienke Riemersma, Directie Veilig Bestuursdienst, tel. 06 - 5171 8543)

Wethouder Jantine Kriens overhandigt felicitatiekoffer aan Maasstad Ziekenhuis

Maandag 26 januari om 16.30 uur overhandigt wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) een EHBO-felicitatiekoffer aan Alex Dirks, directeur Zorg van het Maasstad ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis (oncologie / hematologie) heeft met het project 'ééndagsservice cytostatica' op 30 oktober de Dick van Bekkum Prijs 2008 uitgereikt gekregen van het Integraal Kankercentrum Rotterdam (IKR). Oncologiepatiënten kunnen de dokter, bloedprikbalie en oncologieverpleegkundige op één dag bezoeken. Aansluitend kunnen zij in de dagbehandelingsruimte de chemokuur toegediend krijgen. De afdeling oncologie biedt met deze ééndagsservice cytostatica extra klantvriendelijkheid aan haar patiënten. De overhandiging vindt plaats in kamer B.163 op de locatie Zuider, Groene Hilledijk 315.

(Voor meer informatie: Maasstad Ziekenhuis, de heer Berkelder, tel. 010 - 291 3395)

Wethouder Harbers opent nieuwe locatie Van Noort Gassler & Co

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) opent op maandag 26 januari om 17.30 uur samen met de Haagse wethouder Frits Huffnagel (citymarketing, internationale zaken, ICT en organisatie) de opening van het nieuwe pand van accountants- en adviesorganisatie Van Noort Gassler & Co in het Westerkadehuys aan de Westerkade 6 b in Rotterdam. Van Noort Gassler & Co maakt deel uit van JPA International, een organisatie van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren met vestigingen wereldwijd. Van Noort Gassler & Co heeft een hoofdkantoor in Den Haag en daarnaast acht kleinschalige vestigingen, waaronder nu ook in Rotterdam. Het accountantskantoor is voornamelijk gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie Geerligs - van Eupen, tel. 06 - 5107 4786)

Wethouders Karakus en Schrijer bij start Sociaal programma Hart van Zuid

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) en wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) zijn maandag 26 januari om 19.00 uur aanwezig bij de feestelijke aftrap van het Sociaal programma Hart van Zuid. Hoe krijgt het Zuidpleingebied een sterk kloppend sociaal-cultureel hart? De plannen hiervoor presenteren de beide wethouders samen met Dagmar Oudshoorn (voorzitter deelgemeente Feijenoord) en de portefeuillehouders Lionel Martijn en Ed Goverde (deelgemeente Charlois). Tijdens de avond wordt het boekje "Hart Sociaal!, sociaal-culturele spin-off van het Hart van Zuid", met daarin het sociale programma van het Hart van Zuid, aangeboden aan bewoners, ondernemers en bezoekers van het Zuidpleingebied. In het programma zijn de sociaal-culturele ambities van de gemeente, deelgemeenten Charlois en Feijenoord en het Pact op Zuid voor het Zuidpleingebied vastgelegd. Bewoners, ondernemers en professionals hebben deze ambities zelf geformuleerd en vertaald naar tien concrete projecten op het gebied van onderwijs, stageplaatsen, kunst en cultuur, die op korte of middellange termijn zijn te realiseren. De presentatie van het Hart Sociaal! vindt plaats in de kleine zaal van Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64 in Rotterdam.

(Voor meer informatie: www.hartsociaal.nl en www.hethartvanzuid.nl of

gemeente Rotterdam, Communicatie dS+V, Vick van der Put, tel. 06 - 4856 8293)

Wethouder Schrijer snijdt taart aan voor succesvolle re-integratie

45+-ers

Wethouder Dominic Schrijer (werkgelegenheid) is op dinsdag 27 januari om 11.00 uur bij de feestelijke bijeenkomst rond het re-integratieproject van de gemeente Rotterdam, dat op succesvolle wijze 45+-ers uit de bijstand aan het werk helpt. De bijeenkomst vindt plaats bij Agens aan de Wijnhaven 105, één van de participerende re-integratiebedrijven. Bij Agens zijn 75 Rotterdammers van 45 jaar en ouder succesvol weer aan de slag gegaan. De wethouder snijdt samen met twee deelnemers aan dit project een taart aan en spreekt een nieuwe groep werkzoekenden toe. Naast een korte uitleg over het project en een overzicht van de eerste resultaten, wordt ook een toelichting gegeven op de ervaringen van de afgelopen maanden. Wat is de sleutel voor het succes? Wat werkt wel en wat werkt niet? Loont de investering?

(Voor meer informatie: Agens, Patrice Hijsterborg, tel. 06 - 3399 0413, e-mail: patrice.hijsterborg@agens.nl)

Wethouder Geluk aanwezig bij conferentie Diversiteit in Jeugdbeleid

Dinsdag 27 januari is Leonard Geluk (wethouder jeugd, gezin en onderwijs en portefeuillehouder jeugdzorg Stadsregio Rotterdam) vanaf 13.30 uur aanwezig bij de conferentie Diversiteit in Jeugdbeleid in het expo- en congrescentrum van de Erasmus Universiteit (gebouw M1-19, Athenezaal), aan de Burgemeester Oudlaan 50. Wethouder Geluk houdt een lezing over een regionale aanpak van diversiteit in het jeugdbeleid. Jongeren uit achterstandsgroepen zijn oververtegenwoordigd in jeugdgevangenissen, bij politie en justitie, in de jeugdbescherming, in het speciaal onderwijs, als voortijdig schoolverlater en als klant bij het CWI. De vraag is of diversiteitbeleid kan bijdragen aan het terugdringen van deze problemen. De conferentie is bedoeld voor (beleids)medewerkers uit de diverse sectoren die met jeugdbeleid te maken hebben zoals onderwijs, gezondheidszorg, welzijnswerk, jeugdzorg, en veiligheid.

(Voor meer informatie: CMO-Stimulans, Mary-Lou Santiago, tel. 010 - 433 1911)

Wethouder Geluk bij startbijeenkomst CJG

Dinsdag 27 januari vanaf 16.45 uur is wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) aanwezig bij de startbijeenkomst Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het WTC aan het Beursplein. De ontvangst is in de centrale hal. De bijeenkomst is voor alle medewerkers die straks werkzaam zijn binnen de CJG-organisatie in Rotterdam. Voor deze medewerkers wordt in de middag een interactief programma opgezet, waarin zij samen gaan werken aan de nieuwe organisatie. Wethouder Geluk spreekt hen om 17.15 uur toe in de Rotterdamzaal.

(Voor meer informatie: Communicatie GGD, Dénis Wiering, tel. 06 -1058 3045)

Wethouder Kriens geeft startschot hepatitis B campagne voor Chinezen

Wethouder Jantine Kriens geeft op woensdag 28 januari om 12.00 uur het startsein voor een hepatitis B campagne gericht op Chinezen in Rotterdam-Rijnmond. Dit gebeurt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Chinese ouderenvereniging Chun Pah in de Chinese kerk CEME, Boomgaardstraat 236-248. Hepatitis B is een overdraagbare leverziekte die ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. In Rotterdam-Rijnmond wonen naar schatting 10.000 à 15.000 Chinezen, van wie mogelijk 8 tot 10 procent drager is van dit zeer besmettelijke virus.

(Voor meer informatie: Communicatie GGD, Maureen Konigferander, tel. 010 - 433 9648)

Wethouder Bolsius bezoekt Zwembad Zevenkampse Ring

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) bezoekt woensdag 28 januari om 15.30 uur het Zwembad Zevenkampse Ring, aan de Zevenkampse Ring 301. De wethouder neemt voor de gelegenheid een duik in het zwembad en bekijkt daarna het digitaal leerlingvolgsysteem. Zevenkampse Ring heeft als eerste zwembad in Nederland een lesscore systeem voor kinderen. Ouders kunnen hiermee thuis de zwemvorderingen van het kind op internet volgen.

In februari 2008 hebben alle Rotterdamse zwembaden van Sport en Recreatie en Sportfondsen Nederland het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat de zwembaden voldoen aan minimaal alle wettelijke voorschriften, met als doel de hygiëne en veiligheid van zwembadbezoekers te waarborgen. Deze goede ontwikkeling wil de wethouder niet onopgemerkt voorbij laten gaan en bezoekt daarom al deze dertien zwembaden.

(Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Grashoff presenteert voortgang Urban Culture podium

Op donderdag 28 januari 19.30 uur presenteert cultuurwethouder Rik Grashoff de voortgang van het Urban Culture Podium in Your Space, Kruiskade 9 (naast ingang Hilton). Nu podium en budget zijn bepaald, is het tijd voor de tweede fase van het traject. Projectleider Martin van Ginkel licht toe waarmee het Urban Culture Podium tot en met mei 2009 naar buiten treedt.

(Voor meer informatie: Urban Culture Podium, Martin van Ginkel, tel. 010 - 436 6667 of 06 - 5152 2572)

Eerste dag Rotterdamse metro alleen toegankelijk met OV-chipkaart

Vanaf donderdag 29 januari is de OV-chipkaart het enige vervoersbewijs in de Rotterdamse metro. Wethouder Jeannette Baljeu (portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam) en Pedro Peters (algemeen directeur RET) kijken 29 januari om 14.00 uur terug op de eerste ochtend dat de metro alleen toegankelijk is met een OV-chipkaart. De persbijeenkomst vindt plaats in de Orientalroom van het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam.

(Voor meer informatie: perswoordvoering RET, Rob Sebes 06 - 5354 7705 of Nicky Jansen 06 - 2396 9407. Voor een accreditatieverzoek en/of aanmelding voor persbijeenkomst: e-mail naar Rjsebes@ret.nl en/of njansen@ret.nl)

Wethouder Kriens opent inloopspreekuur geestelijke zorg Levinas

Donderdag 29 januari om 16.35 uur opent wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn en volksgezondheid) het inloopspreekuur geestelijke zorg Levinas in verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk 15. In het multidisciplinaire gezondheidscentrum Levinas i.o. gaan artsen, apothekers, fysiotherapeuten, vroedvrouwen, logopedisten en andere zorgverleners samen werken aan het welzijn en de gezondheid van hun patiënten volgens de filosofie van Emmanuel Levinas. Hierbij stellen de zorgverleners de mens en zijn sociale omgeving centraal. Iedereen ongeacht achtergrond of nationaliteit is welkom bij het inloopspreekuur, op woensdagen van 14 tot 16 uur. Aan het spreekuur zijn geestelijken en vertegenwoordigers van verschillende religies en overtuigingen verbonden: protestant, katholiek, islamitisch, hindoeïstisch, joods, boeddhistisch en humanistisch.

(Voor meer informatie: Geestelijke zorg verpleeghuis Pniël, tel. 010 - 272 6444)

Wethouder Harbers bij feestelijke aftrap Charloisse Poort

Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) is op donderdag 29 januari om 18.30 uur bij de feestelijke aftrap van de start van Parkmanagement op het Bedrijventerrein Charloisse Poort. De bijeenkomst vindt plaats bij Asto Keukens aan de Driemanssteeweg 170. Op de Charloisse Poort zijn diverse bedrijven gevestigd die actief zijn in transport, logistiek, industrie en kleinschalige bedrijvigheid. Een aantal maanden geleden heeft de wethouder samen met de ondernemers een convenant getekend om het beheer, onderhoud en veiligheid van het bedrijventerrein te vergroten door inzet van Parkmanagement.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie Geerligs - van Eupen, tel. 06 - 5107 4786)

Wethouder Grashoff bij nieuwjaarsreceptie FunX

Cultuurwethouder Rik Grashoff houdt op donderdag 29 januari om 18.15 uur een toespraak bij de nieuwjaarsreceptie van FunX in TV Studio 1 van het multimediacomplex Schiecentrale, Lloydstraat 5. De receptie wordt omlijst door diverse muzikale optredens en is bestemd voor alle 'corporate' relaties van FunX uit de wereld van media, muziek, politiek, overheid en omroep. Jörgen Raymann is gastheer.

(Voor meer informatie: FunX, Martine Huizenga, tel.010 - 221 4900 of 06 - 2456 4184)

Wethouder Grashoff bezoekt deelgemeente Noord

Wethouder Rik Grashoff (participatie en cultuur) bezoekt op vrijdag 30 januari vanaf 13.30 uur de deelgemeente Noord. Het programma begint op de Hildegardisschool aan het Johan Ida plein, waar hij met de aanwezigen praat over het Kloostergebied. De projectleider Kloostergebied vertelt wat er allemaal op stapel staat, zoals Hotel het Klooster, een toneelvoorstelling voor en door bewoners. Vanaf 15.00 uur wandelt Rik Grashoff door de Zwaanshal, bezoekt hij Rotabs (verzamelgebouw voor startende creatieve ondernemers), een Ukelele workshop en Legato. Bij Legato, die de Taalwinkel overgenomen heeft, spreekt hij met de medewerkers over inburgering.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Ineke Barendregt, tel. 010 - 417 2003)

Wethouder Kriens opent besloten woonvoorziening Aesopus

In de wijk Lombardijen is in het psychiatrische verpleeghuis Aesopus een besloten woonzorgvoorziening gerealiseerd voor 18 personen die zowel lichamelijke, psychische en verslavingsproblemen hebben. Het grootste deel van de nieuwe bewoners is door de jarenlange verslaving en het leven op straat lichamelijk en psychisch in een slechte conditie. Laurens, deelgemeente IJsselmonde en de gemeente Rotterdam bieden deze mensen met de nieuwe voorziening een eigen thuis aan en daarmee een kans om hun situatie te verbeteren. Op vrijdag 30 januari om 14.30 uur wordt het beheerconvenant voor deze locatie ondertekend. Aansluitend zal wethouder Jantine Kriens (maatschappelijke opvang) de voorziening officieel openen. Ondertekenaars van dit convenant zijn: Laurens, deelgemeente IJsselmonde, gemeente Rotterdam, politie Rotterdam-Rijnmond en omwonenden. Het verpleeghuis Aesopus is gevestigd aan Aesopusplaats 2.

(Voor meer informatie: Deelgemeente IJsselmonde, Saskia Rietvelt, tel. 010 - 479 8271)

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam