Ingezonden persbericht

Rotterdam aanstaande zaterdag toneel van bijeenkomst extreem rechts

In het Rotterdamse cafe Beukelsbrug zal zaterdag een bijeenkomst plaatsvinden georganiseerd door het extreem rechtse internetforum holland hardcore. Het desbetreffende cafe was al eerder het toneel voor extreem rechtse bijeenkomsten toen de extreem rechtse partij NieuwRechts haar wekelijkse bijeenkomsten in dit cafe hield.

Holland hardcore is een internetforum dat zich presenteert als forum voor de rechtse hardcore liefhebber (hardcore is een muziekstroming). Maar ondertussen houd het forum zich vooral bezig met extreem rechtse (buitenparlementaire) politiek. Het forum kenmerkt zich door het hoge gehalte uiterst racistische bijdragen van de leden. Deze racistische uitingen op het forum hebben zelfs tot invallen bij verschillende moderators van het holland hardcore forum geleid.

Bij een demonstratie georganiseerd vanuit het holland hardcore forum gingen leden van verschillende extreem rechtse groeperingen zoals de Nederlandse VolksUnie (NVU), de Nationalistische Volksbeweging (NVB), Voorpost en de uiterst gewelddadige fascistische splintergroepering de Nationaal-Socialistische Actie (NSA) de straat op. Leden van deze groepen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook aanstaande zaterdag in Rotterdam aanwezig zijn. De organisatie verwacht zelf rond de 80 deelnemers aan de bijeenkomst

Op verschillende extreem rechtse internetfora zoals stormfront.org maar natuurlijk ook op holland hardcore zelf wordt opgeroepen om naar de bijeenkomst te komen aanstaande zaterdag. Uit onderzoekswerk van de AntiFascistische Actie (AFA) is gebleken dat de borrel in cafe Beukelsbrug plaats zal vinden. Bij dergelijke bijeenkomsten wordt een tijdelijke vrijplaats voor rechts-extremisten en rechts-extremistisch gedachtegoed geschapen waarbij het niet zelden tot racistische ongeregeldheden leidt. Verder worden dergelijke bijeenkomsten gebruikt om jongeren met een hang naar rechts te radicaliseren en ze te rekruteren voor extreem rechtse organisaties.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met de antifascistische actie. Vrijdag tot 17:00 bereikbaar via afa@afanederland.org en altijd bereikbaar via 024-3221679

Voor meer informatie over het holland hardcore forum kijk op

http://www.kafka.antifa.net/holhard.htm

Voor meer informatie over Voorpost kijk op http://www.kafka.antifa.net/Voorpostflevoland.html

Voor meer informatie over de NVU kijk op

http://www.kafka.antifa.net/verk2006nvu.htm

Voor meer informatie over de NSA kijk op

http://www.kafka.antifa.net/nazimonsters.htm