Gemeente Hilversum

De boer op in Museum Hilversum t/m 1/2/09


1 februari 2009

In Museum Hilversum is momenteel de tentoonstelling 'De Boer op, Erfgooiers hoeders van het landschap' te zien. Deze schilderijententoonstelling toont een rijke verzameling Gooise landschappen, boerenportretten en het boerenleven van weleer. Hoogtepunten zijn de werken van schilders als Mauve, Hart Nibbrig en Breman afkomstig uit vooraanstaande musea en particulier bezit. Een feest van herkenning voor zowel Erfgooiers als Gooiers, te zien tot 1 februari 2009 in Museum Hilversum aan de Kerkbrink.

Gratis
Elke woensdag is de tentoonstelling gratis toegankelijk. Op andere dagen krijgen bezoekers op vertoon van de bon uit de De Gooi- en Eemlander 50% korting op de entreeprijs en betalen zij slechts EUR
2,-. In de museumwinkel ligt nog een grote stapel van de bijzondere bijlage van De Gooi- en Eemlander over de Erfgooiers die gratis af te halen is.

Bedevaart
Ook de prachtige film 'Bedevaart voor de Natuur' is in de tentoonstelling opgenomen. Het is een verslag van een drie weken durende trektocht met een schaapskudde over de Heuvelrug. Deze film geeft een beeld van de spannende tocht waarbij de schaapsherders Johan Griffioen, Mirjam de Hiep en hond Flo de kudde van 54 schapen begeleiden over de Heuvelrug. De dvd is tevens in de museumwinkel te koop.

Het museum op de Kerkbrink is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Adres
Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum