Provincie Noord-Holland

Start proef gratis OV vanuit het Gooi

19-12-2008

Vanaf 26 januari 2009 start de provincie Noord-Holland in samenwerking met Rijkswaterstaat en Verkeer.advies de proef gratis openbaar vervoer. Vanaf die datum voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de Muiderbrug op de A1.

Om verkeershinder en filevorming te voorkomen biedt de provincie gedurende de werkzaamheden een gratis Gooipas aan voor bus 101, 102 en 202. De bussen 101 en 202 rijden over de vluchtstrook. Automobilisten uit Huizen, Laren, Blaricum (postcodes 1261), Naarden (postcodes 1411 en 1412) en Bussum (postcodes 1402 en 1403) krijgen deze maand een brief thuis. Deze brief is een uitnodiging voor automobilisten om deel te nemen aan de gratis OV-proef door de Gooipas aan te vragen. Met deze pas kan gedurende de proef gratis worden gereisd met de lijnbussen 101, 102 en 202, die direct naar Amsterdam Amstel en Amsterdam Bijlmer rijden. De Gooipas is geldig van maandag tot en met vrijdag, tot eind mei 2009. De proef wordt tussentijds geëvalueerd op het effect en gebruik.

Kentekenregistratie
De adressen zijn achterhaald via het kentekenregister van de RDW en een kentekenregistratie. Het gaat hierbij om de kentekens die in de periode van week 41 tot en met week 51 gemiddeld 2x of meer zijn geregistreerd op de A1 Muiderbrug richting Amsterdam tussen 6.00 en 10.00 uur. Deze registratie en het opvragen van de persoons- en adresgegevens is conform de geldende privacywetgeving tot stand gekomen. De gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de uitnodiging voor deelname aan de Gooipas. De gegevens worden direct na afloop van het project Gooipas vernietigd.

Muiderbrug
De Muiderbrug in de A1 over het Amsterdam-Rijnkanaal stamt uit het begin van de jaren 70. De verkeersdrukte is sindsdien behoorlijk toegenomen. De brug moet worden aangepast om de veiligheid van de weggebruiker te kunnen blijven waarborgen en om de doorvaarthoogte van het scheepvaartverkeer te verbeteren. Daarom versterkt, verbreedt en verhoogt Rijkswaterstaat de brug het komende jaar. Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

Nieuwsredactie