Gemeente Harenkarspel


Thema-avonden Economische Zaken en Toerisme in Harenkarspel

Gemeente Harenkarspel gaat beleid vaststellen op het gebied van Economische Zaken en Toerisme. Het doel is het behoud en versterking van bedrijvigheid en werkgelegenheid binnen de gemeente. Het beleid moet inzicht geven in de huidige economische positie en de gewenste ontwikkelrichting in de toekomst. In augustus 2008 heeft de gemeenteraad het Plan van Aanpak Economische Zaken & Toerisme vastgesteld. Momenteel wordt een economische analyse gemaakt die een onderdeel vormt voor het uiteindelijk vast te stellen beleid.

De gemeente wil ondernemers, het georganiseerd bedrijfsleven en een ieder die zich betrokken voelt bij het onderwerp uitnodigen mee te praten. Om deze reden worden er twee thema-avonden georganiseerd. Op 26 januari is het onderwerp de economie en het bedrijfsleven in het algemeen, op 28 januari staat het onderwerp toerisme centraal. De thema-avonden zijn bedoeld om de economische analyse aan te vullen en ondernemers en betrokkenen de mogelijkheid te bieden aanbevelingen te geven. Tevens zal er een presentatie worden gegeven van de economische analyse. Op basis van de thema-avonden zal een
concept-uitgangspuntennotitie worden opgesteld. Vervolgens zal het college van burgemeester en wethouders zich hierover buigen en vindt in de gemeenteraad een kaderstellende discussie plaats.

Het programma van de thema-avonden is als volgt:

Maandag 26 januari 2009

Lokatie: Dorpshuis Warmenhuizen

Adres: Dorpsstraat 126 te Warmenhuizen

Onderwerp: Economie en het bedrijfsleven in het algemeen

Woensdag 28 januari 2009

Lokatie: Dorpshuis Ahoj

Adres: Dorpsstraat 37 te Tuitjenhorn

Onderwerp: Toerisme

19.30 uur Opening portefeuillehouder

19.45 uur Presentatie economische analyse

20.15 uur Interactieve discussie

21.15 uur Afsluiting

Als u deze avond(en) wilt bijwonen dan moet u zich hiervoor aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 22 januari per e-mail bij caroline.dekorver@harenkarspel.nl of telefonisch 0226-396600. Wilt u bij uw aanmelding vermelden welke avond(en) u aanwezig wilt zijn en met hoeveel personen u komt.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600