Warchild


Leerlingen Hanzehogeschool organiseren LeerKRACHT09 Heel de Hanzehogeschool in Groningen staat eind van de maand op z'n kop. Van 26 t/m 29 januari vindt daar namelijk de culturele week genaamd LeerKRACHT'09 plaats.

LeerKRACHT is een jaarlijks cultureel evenement dat georganiseerd wordt om studenten van de Pedagogische Academie in contact te brengen met een cultureel onderwerp. Dit jaar is het onderwerp War Child. Dat betekent dat alle gastlessen en de daarbij horende workshops in het thema staan van War Child, kindertrauma's, rouwverwerking, en alles wat daarmee te maken heeft. Volgens de organisatie moet een leerkracht weten wat zijn rol is bij deze verwerking. Tevens is het voor een leerkracht belangrijk om aan zijn leerlingen door te geven wat voor verschrikkelijke dingen er in de wereld gebeuren.

Tijdens deze week zal er geld worden ingezameld voor War Child door middel van ludieke acties, leuke activiteiten en een loting. Er zijn al verschillende BN'ers die zich aan deze actie hebben verbonden. LeerKRACHT'09 zal mede worden geopend door Jacques d'Ancona, de loting wordt gedaan door Syb van der Ploeg en Biopsycholoog Martine Delfos en Drs. Herman de Mönnink verzorgen beiden een gastcollege. Kijk op www.meesterlijkeactie.nl voor meer informatie.