Gemeente Capelle a/d IJssel

20-01-2009

Eerste aanzet tot een BV Sport in Cappelle aan den IJssel

Het college wil de organisatie van beheer en exploitatie van sport in Capelle professionaliseren met een BV Sport. Op dit moment worden de mogelijkheden van deze BV onderzocht. De BV Sport kan er aan bijdragen dat de gemeente haar hoofddoelstelling voor sport verwezenlijkt: alle Capellenaren in de gelegenheid stellen en te stimuleren om mee te doen aan sport.

De BV Sport moet ervoor zorgen dat de Capelse sportverenigingen zich beter kunnen richten op hun kerntaak 'sport aanbieden aan alle Capellenaren'. De BV sport richt zich op de bijkomende taken zoals bijvoorbeeld het onderhoud van de sportparken. De twee hoofdtaken van de BV Sport zijn beheer & exploitatie van gemeentelijke sportaccommodaties en sportstimulering en ondersteuning van de verenigingen door het Sportservicepunt. De gemeente blijft als regiegemeente verantwoordelijk voor het sportbeleid.

Er wordt op 26 en 27 januari overlegd met de Capelse binnen- en buitensportverenigingen. Op 30 maart buigt de gemeenteraad zich over de komst van de BV Sport.