Eurlings bezoekt luchtvaartconferentie Curaçao

Minister Eurlings neemt op maandag 26 januari op Curaçao deel aan een conferentie over luchtvaartpolitiek binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op de agenda van de conferentie staan de consequenties van de toekomstige staatkundige verhoudingen voor de luchtvaart binnen het Koninkrijk. Eurlings spreekt onder meer over de gevolgen van de nieuwe verhoudingen voor de luchtvaartverbindingen.

Daarnaast voert hij op Curaçao gesprekken met de gouverneur van de Nederlandse Antillen, de heer Goedgedrag en met de minister van Toerisme en Transport van Aruba, de heer Briesen. Ook spreekt hij met de Antilliaanse minister van Verkeer en Vervoer, de heer Adriaens.

En marge van zijn deelname aan de luchtvaartconferentie spreekt de minister op Bonaire met de nieuwe gezaghebber, de heer Thodé en vertegenwoordigers van de luchthaven en het eilandbestuur over de renovatie van Flamingo Airport. De start- en landingsbaan van de luchthaven zijn toe aan een opknapbeurt in verband met de luchtvaartveiligheid. Ook brengt Eurlings op Bonaire een bezoek aan het Regionaal Service Centrum. Hierbij wordt hij vergezeld door Henk Kamp, sinds 1 januari commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De eilandbewoners kunnen bij het Regionaal Service Centrum terecht met vragen over de nieuwe positie van Bonaire als bijzondere gemeente van Nederland. Het doel van het centrum is het onderwijs, de veiligheid, volksgezondheid en infrastructuur van de eilanden te verbeteren.

Curaçao en Sint Maarten worden landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) worden onderdeel van Nederland.

Noot aan redacties (

RVD Mediafeed