Senternovem

22-01-2009 | Urgenda on tour door Limburg

Van 26 - 28 januari is Urgenda te gast in Limburg. Samen met de Hogeschool Zuyd toeren zij in een hybride karavaan langs allerlei duurzame initiatieven. Van C2C, duurzaam bouwen & energie, recycling, voedselproductie tot onderwijsprojecten.

urgebda taxi Allemaal manieren om te bouwen aan de toekomst van Limburg. Met deze tour laten zij zien dat het in Limburg bruist van de initiatieven. Die willen zij graag in het zonnetje zetten en aan elkaar verbinden. Ook willen ze met denkers en doeners een start maken met de Limburgse Urgenda (visie en actieplan voor een duurzaam Limburg).

Elke dag - te starten met woensdag 21 januari als opwarmer - plaatsen ze filmpjes op de website en doen verslag van de tour.

Wilt u een of meerdere dagen mee op stap? Mail dan naar removethis.info@urgenda.nl

De Urgenda is een nationale beweging die Nederland sneller wil verduurzamen, aan de hand van een concreet actieplan. Met een strategische visie, een aantal Urgendaicoonprojecten en een platform waarin wetenschappers, bedrijfsleven, overheden, bekende Nederlanders en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd zijn willen we laten zien dat het kán. Dat duurzaamheid niet alleen hard nodig, maar ook leuk en inspirerend is.