Het Gesprek

Markante Noord-Hollanders in `Het Gesprek uit de regio'

Amsterdam, 22 januari 2009- Met ingang van maandag 26 januari worden 13 afleveringen van het Regio22-programma `Het Gesprek uit de regio' landelijk uitgezonden via Het Gesprek. Regio22, de commerciële regionale zender voor Noord-Holland, heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met TV-zender Het Gesprek.

In `Het Gesprek uit de regio' interviewt Jorrit van der Kooi, bekend van onder andere RTL 4 en Yorin, kleurrijke Noord-Hollanders over regionale onderwerpen. Daarbij betrekt hij regelmatig passanten op zijn weg voor een mening of vraag.

Aan bod komen de volgende bijzondere Noord-Hollanders: o Jan Smit, palingroker en restauranthouder uit Volendam. o Menno Pot, schrijver van de voetbalroman `Vak 127' uit Amsterdam. o Gerard Mathijsen, abt in de abdij van Egmond aan Zee. o Nelly Frijda, actrice in onder andere `Flodder' uit Amsterdam. o Rob van Vuure, bladenmaker en hoofdredacteur van o.a. Libelle, Playboy, Viva en Panorama uit Hoorn.
o Piet Veerman, zanger en grondlegger van de palingsound uit Volendam. o Johan Huiberg, bouwer van de Ark van Noach op ware grootte uit Schagen.
o Thom Roep, hoofdredacteur van Donald Duck uit Callantsoog, o George Baker, zanger (bekend van onder andere `Una paloma blanca' en `Little Green bag') uit Hoorn.
o René Bakker, schipper bij de reddingsbrigade uit Callantsoog. o Dik Bruynesteyn, cartoonist en striptekenaar uit Midwoud. o Bart Slim, voice-over van SBS uit Amsterdam.
o Azing Moltmaker, auteur van 36 boeken over de Beatles uit Alkmaar.

`Het Gesprek uit de regio' gaat van start op maandag 26 januari. Het programma wordt drie keer per week uitgezonden; op maandag van 20.15 tot 20.30 uur, op dinsdag van 20.15 tot 20.30 uur en op vrijdag van 19.00 tot 19.15 uur. De serie bestaat uit 13 afleveringen. Het programma wordt geproduceerd door Flink en Silver Spirit Pictures.

Thomas Hendriks, Programmadirecteur van Het Gesprek: "Ik zocht al langer naar een manier om met Het Gesprek meer 'de straat op te gaan'. Regio22 biedt me nu een geweldige kans om die stap te zetten. Ik ben blij met onze samenwerking en ik hoop dat we dit ook in andere delen van het land kunnen opzetten."

Over Regio22
Regio22 is het enige commerciële regionale televisiestation van Noord-Holland. De zender bereikt via Multikabel en UPC 375.000 huishoudens.

Over Het Gesprek
Het Gesprek biedt inspiratie, nieuws en inhoud met programma's over actualiteiten, maatschappij, cultuur en media. Het Gesprek zendt 24 uur per dag digitaal en analoog van 16.00 tot 01.00 uur via de kabel uit. Ook is de zender te volgen via www.hetgesprek.nl. Het Gesprek werk nauw samen met partners als de BBC, De Baak en de Nationale Postcode Loterij.