Gemeente Beverwijk


Expositie herstructurering Plantage in Stadskantoor

Van maandag 26 januari tot en met vrijdag 30 januari 2009 is op de Salle des Pas Perdus in het Stadskantoor van de gemeente Beverwijk een expositie te zien over de herstructurering van de Plantage. De expositie is samengesteld uit alle materialen en informatie die tijdens een informatiemarkt in december 2008 aan de bewoners van de wijk zijn gepresenteerd. Belangstellenden kunnen tijdens de openingstijden van het Stadskantoor de expositie bekijken. Daarnaast zijn op maandag 26 januari van 17.00 - 19.00 uur de leden van de projectgroep aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Op donderdag 11 december 2008 organiseerde de gemeente Beverwijk, WOONopMAAT en Pré Wonen een informatiemarkt over de herstructurering van de Plantage. Op de informatieavond presenteerden de drie partijen aan genodigden en geïnteresseerden de stand van zaken van de planvorming en gaven een doorkijk op het verdere verloop van het proces.

Plantage 2020
Pré Wonen, WoonOpMaat en de gemeente Beverwijk hebben een gebiedsvisie opgesteld voor de wijk de Plantage. De gebiedsvisie, genaamd Plantage 2020, wordt 9 februari 2009 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Omdat de herstructurering over een periode van 10 jaar wordt uitgevoerd is het nodig goede afspraken te maken over het te doorlopen proces, de uitgangspunten en het eindbeeld. Bovendien is er behoefte aan een richtinggevend document als basis voor de vernieuwing. Daarom is een document opgesteld dat een visie geeft op de vernieuwing van het gebied tot 2020. Hierin is ook een stedenbouwkundig plan opgenomen.

Openingstijden
Het Stadskantoor is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur, dinsdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en donderdag 9.00 uur tot 20.00 uur.