Persuitnodiging: minister Cramer bezoekt Utrecht tijdens haar klimaatneutrale toer door Nederland

Maandag 26 januari 2009 brengt minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu in het kader van haar klimaatneutrale toer door Nederland een bezoek aan Utrecht en in het bijzonder aan de nieuwe wijk Rijnenburg. Het bezoeken is bedoeld om kennis te nemen van en de aandacht te vestigen op kansrijke en succesvolle lokale klimaatinitiatieven.

Minister Cramer krijgt informatie over het project klimaatbestendig en duurzaam Rijnenburg van de drie samenwerkingspartners in Rijnenburg: provincie, gemeente en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Daarna zal de minister een bus- en fietstour maken langs twee projecten in het te ontwikkelen gebied: een project met klimaatneutrale huizen en een fietspad met duurzame verlichting tussen de Bilt en Soest.

Achtergrond

Rijnenburg krijgt met de bouw van 5000 tot 7000 woningen een groene uitstraling en een zorgvuldige inpassing in het landschap. Het gebied moet zelfvoorzienend zijn op het gebied van water en energie. Rijnenburg is dan ook geen 'gewone stadsuitbreiding'. 'We bouwen geen wijk maar een landschap', aldus Wiely Hilhorst, programmamanager Rijnenburg.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd het tweede gedeelte van het programma (de bustoer, vanaf 15.10 uur) mee te maken. Tijdens het werkbezoek is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Programma minister Cramer

12.30 uur Aankomst en lunch in informatiecentrum Leidsche Rijn.

13.00 uur Presentatie gedeputeerde W. de Jong over duurzame plannen Utrecht.

13.25 uur Presentatie W. Hilhorst, programma-manager gemeente Utrecht planontwikkeling Rijnenburg).

13.40 uur Plenair gesprek over verschillende thema's.

15.00 uur Afsluiting plenaire gedeelte.

15.10 uur Vertrek per bus. In de bus presentatie over energiebesparingsproject van 65 scholen in regio Utrecht.

Het start en eindpunt van de busrit is het informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32, te Utrecht. Voor een routebeschrijving, kijk op www.leidscherijn.nl .

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed