Politie Zaanstreek-waterland

Dronken man aangehouden na verrichten vriendendienst

Krommenie, 26-01-2009 o De politie hield in de nacht van zondag 25 januari op maandag 26 januari tijdens een alcoholcontrole een 38-jarige Krommenieër aan.

De man had ruim 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij zou door een vriend worden opgehaald. De agenten zagen vlak daarna dezelfde auto weer rijden. Bij controle bleek de gebelde vriend, een 28-jarige Zaankanter, ook teveel te hebben gedronken. Hij blies ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De man reed daarbij ook nog zonder geldig rijbewijs en met een enkel in het gips. Ook deze verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de 38-jarige man weer zou gaan rijden is zijn auto in de gaten gehouden. Dit deden de politiemensen totdat er een andere auto aan kwam rijden met enkel 1 klein stadslicht aan. Bij deze controle bleek de bestuurder, een 25-jarige Wormerveerder, nuchter te zijn en een vriend te zijn van de 38-jarige man. Alleen moest hij zijn rijbewijs inleveren omdat dit ongeldig was verklaard in verband met eerdere veroordelingen voor het rijden onder invloed..