Politie Hollands Midden

Persberichten 26/01 ochtend

Regio, 26-01-2009

Hillegom/ Sassenheim Politie onderzoekt inbraken In een bedrijfspand aan de Einsteinweg in Hillegom is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari ingebroken. Het inbraakalarm ging rond 02.45 uur af. Via het inslaan van een ruit zijn de daders het pand binnengekomen. Uit het pand zijn een aantal beeldschermen gestolen. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek.

De nacht daarvoor werd er ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat in Hillegom. Van vrijdag 23 januari op zaterdag 24 januari wisten inbreker(s) een beddenwinkel binnen te komen. Uit de winkel is een geldbedrag weggenomen. De technische recherche doet onderzoek naar de door de dader(s) achtergelaten sporen.

In een fysiopraktijk aan de Narcissenlaan in Sassenheim werd in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari ingebroken. Een bovenlicht werd opengebroken om binnen te komen. De dader(s) hebben de kantoorruimte doorzocht en wisten geld weg te nemen. De technische recherche doet onderzoek naar de door de dader(s) achtergelaten sporen.

De politie vraagt getuigen van de inbraken zich te melden via 0900-8844. Indien u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Oegstgeest Bestuurster van auto gevraagd zich te melden De politie vraagt de bestuurster van een auto die op vrijdag 23 januari in botsing kwam met een 13 jarige jongen op een fiets zich te melden. De jongen fietste s ochtends over de Apollolaan toen hij botste met de automobiliste. Hij kwam ten val. De bestuurster van de auto is uitgestapt om te vragen hoe het met hem ging, maar is vervolgens doorgereden. De politie vraagt de automobiliste zich te melden bij de politie van Oegstgeest via 0900-8844 of op het politiebureau om de aanrijding af te handelen.

Noordwijk Aanhoudingen voor vernielingen De politie heeft op zondag 25 januari, rond 03.45 uur, twee Voorhouters van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een auto. Een getuige belde de politie nadat zij een aantal jongens over een auto had zien lopen. De politie begaf zich richting de Albert Verweystraat en zag daar de verdachten bovenop een dak van een auto zitten. De twee werden direct aangehouden. Het dak van de auto waarop ze zaten was ingedeukt en had diverse lak beschadigingen. De eigenaresse deed aangifte. De auto bleek nog geen 6 maanden oud te zijn maar nu flink beschadigd te zijn. De verdachten waren eerder op die avond uitgegaan in Noordwijk en waren onder invloed van alcohol. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade van de auto zal op hen verhaald worden.

Oude Wetering Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari een 19 jarige man uit Oude Wetering en een 19 jarige Leiderdorper aangehouden na een vechtpartij in een jeugdsociëteit aan de Weteringlaan. De twee verdachten hebben aangiften tegen elkaar gedaan. Beiden liepen verwondingen op in het gezicht. De politie doet verder onderzoek.

Leiderdorp Diefstal bij tankstation Zaterdag 24 januari rond 06.20 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Van der Valk Boumanweg. Het is nog niet duidelijk hoe men het pand wist binnen te komen. Er werden onder meer rookwaren gestolen. Een medewerkster ontdekte enkele uren later de diefstal en belde de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Leiderdorp Greep uit portemonnee Een 60 jarige vrouw uit Leiderdorp is vrijdag 23 januari rond 15.40 uur bestolen van haar geld. Een buitenlandse man sprak de vrouw in slecht Nederlands aan bij de invalidenparkeerplaats aan de Van Diepeningenlaan. De man wilde kennelijk een euro wisselen. Vanwege de harde regen is de vrouw naar de overkapping bij de bloemenwinkel gelopen om in haar portemonnee te kijken. Daar stopte de man zijn hand in het vakje met het kleingeld waarop de vrouw zich wegdraaide. De vrouw gaf de man kleingeld terug voor zijn euro, maar zag kort daarna dat ze een geldbedrag kwijt was. De man was er inmiddels al vandoor gegaan.

Reeuwijk Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft zaterdag 24 januari in de ochtend een 17 jarige Schoonhovenaar gehoord als verdachte van een mishandeling. De Schoonhovenaar had in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwdorperweg een woordenwisseling gehad over zijn ex-vriendin met een plaatsgenoot. Deze laatste zou volgens de verdachte de ex-vriendin hebben afgepakt. De woordenwisseling mondde uit in de mishandeling van de 19 jarige plaatsgenoot. Beveiligingspersoneel greep in waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis ging. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Aanhouding na niet voldoen aan vordering De politie heeft zondag 25 januari om 03.40 uur een 22 jarige Gouwenaar aangehouden vanwege het niet voldoen aan een vordering. Twee agenten stuitten die nacht op de Korte Tiendeweg op een opstootje tussen twee groepen jongeren. De partijen werden gescheiden en weggestuurd. Buiten de Gouwenaar gaven beide groepen hier gehoor aan. De Gouwenaar reageerde fel en wilde een persoon uit de andere groep aanvallen toen die iets riep. De agenten kwamen tussen beiden. De Gouwenaar was opstandig en wilde niet weg. Omdat hij recalcitrant bleef werd hij uiteindelijk aangehouden.

Gouda Aanhouding na beroving Een 82 jarige Goudse is zaterdag 24 januari rond 14.15 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Von Suttnerstraat toen ze voelde dat er aan haar handtas werd getrokken. De vrouw zag een jongen er vandoor gaan met haar tas in de richting van de Nansenstraat. Twee jongens zijn de dader achterna gefietst en zagen bij het poortje van de Hammerskjoldhof twee jongens die wegrenden. De politie heeft in deze omgeving één van de twee rennende jongens en mogelijke betrokkene aangehouden. De verdachte, een 13 jarige Gouwenaar, is na verhoor heengezonden.

Bergambacht Controle op zwaar transport De politie heeft vrijdag 23 januari een chauffeur van een exceptioneel transport op de Veerweg aan de kant gezet. De chauffeur transporteerde een graafmachine en had een ontheffing voor de lading van het transport tot 60.000 kg. Bij weging van het transport bleek hij dit echter met 37% te overschrijden. Het geheel van de lading woog 82.200 kg.

Voorkomen van schade aan de weg De Krimpenerwaard kent een zeer slappe bodemgesteldheid, waardoor al snel schade ontstaat aan wegen, zeker als voertuigen te zwaar zijn. Deze politiecontroles zijn mede gebaseerd op een convenant met het Hoogheemraadschap en de gemeentes van de Krimpenerwaard, waarin gesteld wordt dat de politie controleert op de lading van transport.

--- einde berichten ---