Oogziekenhuis Rotterdam

Presentatie nieuwe operatiemethode om oogdruk bij glaucoom te verlagen

Glaucoom is de tweede oorzaak van blindheid in Nederland. De ziekte verloopt sluipend en treedt vooral op na het 50e levensjaar.

Glaucoom ontstaat vaak door een te hoge oogdruk en leidt tot uitval van het gezichtsveld. Onbehandeld wordt een oog met glaucoom blind.

Op zaterdag 24 januari 2009 wordt voor de twaalfde maal in Rotterdam het glaucoomsymposium gehouden. Dit symposium is inmiddels uitgegroeid tot één der grootste oogheelkundige evenementen der lage landen. Een derde van het aantal oogartsen in Nederland en ook veel Belgische oogartsen nemen deel aan dit congres dat wordt gehouden in het Scheepvaart- en Transportcollege te Rotterdam. Initiatiefnemer voor de organisatie van dit congres is prof. dr. H.G. Lemij, glaucoomspecialist in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Tijdens het symposium worden door Nederlandse en buitenlandse specialisten nieuwe inzichten in de behandeling gepresenteerd waaronder een nieuwe operatiemethode om de oogdruk te verlagen. Deze techniek maakt gebruik van de allerkleinste chirurgische instrumenten ter wereld. Het Oogziekenhuis Rotterdam overweegt deze techniek ook te gaan toepassen.

26-1-2009