Politie Groningen

Maandag 26 januari 2009

Provincie Groningen, 26-01-2009

Groningen: pizzabezorger beroofd

Een 22-jarige pizzabezorger is zondagavond door twee bewapende mannen beroofd op de Oliemuldersweg. De man had met zijn brommer een bestelling bezorgd en reed via het trottoir de Oliemuldersweg op. Daar werd hij door vermoedelijk een donkergekleurde man gedwongen te stoppen. De onbekende eiste geld onder bedreiging van een steekwapen. Op dat moment verscheen nog een tweede donkergekleurde man die een vuurwapen op de pizzabezorger richtte. Volgens de 22-jarige mocht hij weg nadat hij de opbrengst van zijn bestellingen had afgegeven. Een zoektocht van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Groningen: inbrekers aangehouden

Agenten konden zondagavond twee minderjarige jongens aanhouden die vermoedelijk kort ervoor in een tuinhuisje aan de Helperzoom hadden ingebroken. Een omwonende belde de politie nadat hij glasgerinkel op het volkstuinencomplex hoorde. Toen de politie arriveerde, renden twee knapen weg. Van een van de huisjes bleek een ruit uit de sponningen te zijn gehaald. Agenten zagen even later op de Duinkerken een inwoner van Groningen en een inwoner van Westerbroek lopen die aan het signalement voldeden. Het tweetal, 16 en 17 jaar, werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: inbreker overlopen

Een bewoner van de Helper Oostsingel ontdekte zondagnacht bij thuiskomst dat er in zijn pand was ingebroken. Toen de gewaarschuwde politie aankwam, liep er toevallig een onbekende man langs het huis. Hij verklaarde dat hij aan het hardlopen was, bij de woning een raam open had zien staan en uit nieuwsgierigheid even binnen had gekeken. De politie heeft sterke twijfels bij het verhaal van de 25-jarige inwoner van Groningen heeft hem voor verhoor ingesloten.

Groningen: gewonde door gladheid

Een 48-jarige automobilist uit Groningen raakte maandagochtend op de Bornholmstraat tegen kwart over zes gewond door de gladheid. De man verloor de macht over het stuur waarna de auto tegen een elektriciteitshuisje botste. De automobilist werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.

Stadskanaal: winkelinbraak

Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een winkel aan het Gandhiplein in Stadskanaal. Van de zaak werd omstreeks kwart over twee een etalageruit ingeslagen waarna in de winkel diverse vitrines volgden. De buit is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: vrouw mishandeld bij straatroof

Een 39-jarige inwoonster van Hoogezand moest zondagavond met hoofdletsel naar een ziekenhuis worden gebracht nadat ze op de Dreeslaan door een tot nu toe onbekende was beroofd. Het slachtoffer zat omstreeks half tien op de parkeerplaats in haar auto te wachten toen haar deur werd opengetrokken door een jongeman die geld eiste. De onbekende begon vrij snel daarna met een slagwapen op het hoofd van de vrouw te slaan. Omdat de vrouw zich verweerde, ging de aanvaller er even vandoor maar kwam terug waarna hij het slachtoffer opnieuw aanviel. Hij vluchtte nadat hij een GSM had gekregen. Een omwonende, die op het hulpgeroep van de vrouw afkwam, is achter de dader aangerend maar verloor hem op de Pieter Langedijkstraat uit het oog. De politie stelt vandaag onder meer een buurtonderzoek in.

Boerakker/Grootegast: inbraak in kerken

Onbekenden hebben afgelopen weekend ingebroken in een kerk in Boerakker en in Grootegast. Bij de Godshuizen werd de inbraak zondagmorgen voorafgaand aan de ochtenddienst ontdekt. In beide gevallen is er in de kerk schade aangericht. Uit de kerk in Grootegast is computerapparatuur gestolen. In Boerakker maakt men een inventarisatie van eventueel vermiste spullen. De politie doet onderzoek.

Haren: autos vernield en ruiten ingegooid

De politie heeft zondagmorgen diverse meldingen gekregen van vernielingen in Haren. Verspreid door Haren werden zeker vijf autos vernield. In de Hortuslaan en Veldekelaan werden ruiten van een woning ingegooid. Ook sneuvelde een ruit van het gemeentehuis. De politie onderzoekt de vernielingen en vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Dat is mogelijk via de link aangifte op de website
www.politie.nl/groningen.

Groningen: kanoërs naar ziekenhuis

Twee tieners (14 en 15 jaar) zijn zondagmorgen in het ziekenhuis opgenomen nadat zij op het Hoornsediep om waren geslagen met hun kano. De jongens uit Zuidhorn en Groningen liepen in hun natte pak terug naar het clubgebouw van de kanovereniging. Daar werd de Groninger onwel. Ambulancepersoneel besloot het tweetal voor de zekerheid naar het ziekenhuis te brengen. De Zuidhorner kon na controle naar huis. De Stadjer moest die dag nog in het hospitaal blijven.

Groningen: gewonden bij motorshow

Bij een ongeval tijdens een motorshow in een evenementenhal in Groningen zijn zondagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 56-jarige motorrijder uit Zenderen gaf een demonstratie met zijn motor toen hij door een kapotte gaskabel de macht over het stuur verloor. De bestuurder viel van zijn voertuig en de motor raakte twee toeschouwers. Een 62-jarige man uit Groningen raakte gewond aan zijn arm en een 13-jarige Stadjer raakt licht gewond aan zijn gezicht. De man uit Zenderen is naar het ziekenhuis gebracht met diverse verwondingen. Bij het ongeval ontstond schade aan eigendommen van toeschouwers door de uitgebroken motor en een geknapte
veiligheidsbalk. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd.

Vlagtwedde: helikopter ingezet bij vermissing

De politie heeft zondag in de omgeving van Ter Apel gezocht naar een vermiste inwoonster van de gemeente Vlagtwedde. De politie werd geïnformeerd dat de vrouw in zeer depressieve toestand weg was gelopen. Daarop werd besloten een zoektocht te organiseren. Daarbij werd een helikopter ingezet. De vrouw werd in de middag aangetroffen op het station in Groningen. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.