Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 26-01-2009

Gewelddadige inbraak bij bejaarde

NIEUWEGEIN Op zondagochtend 25 januari werd bij een woning ingebroken. De bejaarde bewoonster werd vervolgens bedreigd en mishandeld.

Rond 06.25 uur werd de 79-jarige bewoonster van een woning aan de Opaaldrift wakker gemaakt. Zij zag dat een jongeman met een bivakmuts in haar slaapkamer stond. Hij eiste haar pincode. Toen zij om hulp riep, werd zij geslagen en verbaal bedreigd. Vervolgens moest de vrouw meelopen. Zij zag daarbij dat nog een jongeman met een bivakmuts in het huis was. Zij werd daarna in een kamer in het huis gezet en de deur werd geblokkeerd. Zij hoorde dat één van de verdachten het huis verliet, mogelijk om te controleren of de pincode klopte. Even later kwam deze verdachte kennelijk terug, waarna de verdachten verdwenen. Het slachtoffer slaagde erin uit de kamer te komen waar zij was opgesloten. Vervolgens belde zij een familielid, die de politie inschakelde. Het slachtoffer liep door de klap geen letsel op, maar zij was heel erg geschrokken. In het huis bleek te zijn ingebroken en daarbij was onder andere de pinpas van het slachtoffer gestolen.

Signalementen:

Verdachte 1) Vermoedelijk lichtgetinte jongeman van 18 20 jaar, 1.80
1.85 meter en een stevig postuur. Hij droeg donkere kleding.

Verdachte 2) Jongen/ jongeman, 1.65 1.70 meter, smaller postuur dan de andere verdachte. Ook hij had donkere kleding aan.

Aan getuigen die op zondagochtend iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Opaaldrift wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Jongeman mishandeld

NIEUWEGEIN - Op zondag 25 januari deed een jongeman aangifte van een mishandeling die in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari plaatsvond.

In die nacht bevond een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein zich rond
02.00 uur met enkele vrienden in een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg. Hij zag dat vier jongens voor de zaak langs over straat liepen. Eén van die jongens keek hem aan en de Nieuwegeiner herkende in hem een jongen waar hij in het verleden ruzie mee had gehad, maar zijn naam wist hij niet.

Toen de Nieuwegeiner even later de zaak uitliep, werd hij aangesproken door de jongen en kwamen ook andere jongens op hem af. Vervolgens werd hij door twee van die jongens in zijn gezicht geslagen. Een passant kwam tussenbeiden, waarna het slachtoffer op zijn fiets wegreed. Hij liep door de mishandeling letsel in zijn gezicht op en deed op zondag aangifte.

Aan getuigen van de mishandeling in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Nedereindseweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.