Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 26-01-2009

Meisjes lastiggevallen door medescholieren

BREUKELEN - Op dinsdag 20 en woensdag 21 januari hebben zich verschillende incidenten voor gedaan tussen scholieren.

Ongeveer vijf meisjes werden op de Brugoprit rond 16.00 uur lastig gevallen door een groepje medescholieren. Hierbij zijn meisjes van hun fiets geduwd. Eén van hen is met haar hoofd op de stoep terecht gekomen en hierbij lichtgewond geraakt. Ook is schade ontstaan aan fietsen.

De school, waar de scholieren naar toe gingen, heeft de politie ingeschakeld. Vrijdag 23 januari heeft de politie ongeveer 15 scholieren gesproken. Hieruit blijkt dat vier meisjes van 14 en 15 jaar uit Amsterdam, Abcoude en Loenen deel uitmaakten van de groep die de medescholieren lastig vielen. De politie heeft hun verklaringen opgenomen en maakt proces-verbaal van openlijke geweldpleging op. Eventuele getuigen van deze incidenten of slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld, kunnen contact opnemen met de wijkpolitie Breukelen via 0900-8844.

Fietsendiefstal

OUDEWATER De afgelopen twee weken zijn bij de politie twaalf aangiftes binnengekomen van diefstal fiets. In sommige gevallen zijn meerdere fietsen op één dag gestolen. Op 14 januari bijvoorbeeld zijn drie fietsen weggenomen die geparkeerd stonden aan de Westsingel. De politie is een onderzoek gestart.

Alert

De politie roept inwoners op extra alert te zijn op verdachte situaties en heterdaad situaties. Bent u dus getuige van een fietsendiefstal, belt u dan met 112. Hiermee verhoogt u de kans dat de fietsendief in de kraag gevat wordt. De politie adviseert om altijd de fiets op slot te zetten, zelfs in de schuur en indien mogelijk aan een vast voorwerp. Ook is het verstandig details, zoals het framenummer, kleur, type en merk van uw fiets te noteren en altijd aangifte te doen als uw fiets gestolen is.