Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gezonde inhaalslag op bassisschool De Kubus

Basisschool De Kubus sinds 12 januari een Lekker Fit-school.

Ook is per 12 januari De Kubus de plek van schoolsportvereniging Hordijkerveld. Twee vliegen in één klap dus.

Lekker Fit wil zeggen dat de school veel aandacht geeft aan gezond eten en aan bewegen. De nieuwe schoolsportvereniging geeft de kinderen in de omgeving bijzondere mogelijkheden om dat meer bewegen in de praktijk te brengen. De verenging brengt sportverenigingen naar de buurt toe. Veel leerlingen van de Heindijk en uit de Hordijkerveld deden de laatste maanden vlak bij school al mee aan trainingen voor Rotterdamse voetbal-, dans-, basketbal- en tafeltennisverenigingen. Het is een ideale oplossing: trainen doe je vlak bij school. En als het je goed bevalt, kun je lid worden van een echte sportvereniging. Dàt is het idee achter de nieuwe schoolsportvereniging.

Ouders actief benaderen
Andere scholen in IJsselmonde maakten al kennis met Lekker Fit en met schoolsportverenigingen. Kinderen van de buurten Heindijk en Hordijkerveld kunnen nu aanhaken. Kubus-directeur Hans Lesterhuis sprak 12 januari van een inhaalslag: Onze school maakte tot voor kort te weinig gebruik van de sportmogelijkheden.

Overigens, docenten en sportbegeleiders op De Kubus willen niet alleen kinderen, maar ook ouders bereiken met gezonder eten en meer bewegen. Lekker Fit-coördinator Inge Martens: De kans op succes groeit als ouders onze ideeën steunen. We gaan ouders benaderen met het hoe en waarom van gezonder eten en gezonder leven.