Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Werkzaamheden in het groen

Op de geluidswal in de Beverwaard (langs de A16)

De geluidswal in de Beverwaard (langs de A16) is uitgegroeid tot een mooi groen park. Om dit park aantrekkelijk en veilig te houden, moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd. Gemeentewerken start hier binnenkort mee.

Om de veiligheid voor gebruikers te garanderen, moeten omgevallen (scheef groeiende) bomen en dood hout uit de stakerige boombeplanting verwijderd worden. Deze stakerige bomen zijn ontstaan omdat bij de aanleg van het park één soort dicht op elkaar is geplant. In deze boombeplanting zal flink gedund worden. Op enkele plekken moet ook de begroeiing langs de paden gesnoeid worden, om de paden vrij te houden.

Verder wordt de onderbeplanting bij singels verwijderd, om een beter zicht op het water te krijgen, dit is ook conform het Waterplan IJsselmonde. Om het gebied aantrekkelijker te maken wordt op diverse locaties tussen voet- en fietspaden de boombeplanting flink uitgedund om de onderbeplanting (bosheester, kruidenvegetatie) meer ruimte te geven.

De uitvoering start in week 6 en duurt tot week 35. In de maanden april t/m juni zijn er geen werkzaamheden om de dieren rust te geven.