Dienstenbond CNV

Nieuws

26 januari 2009

Gedwongen ontslagen bij ING onacceptabel

CNV Dienstenbond wil op de kortst mogelijke termijn duidelijkheid van ING over de gevolgen van de aangekondigde ontslagen voor de werknemers in Nederland.

Vanochtend kon ING nog geen helderheid verschaffen. Pas 16 februari wil de bank hier met de bonden over spreken. "Veel te laat", zegt Ahmed Kansouh, bestuurder van CNV Dienstenbond. "Ik wil snel duidelijkheid voor de mensen hier in Nederland. Liever vandaag dan morgen. In ieder geval uiterlijk einde deze week. Over dit plan is goed nagedacht en dit alles komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dan moet ING in staat zijn onzekerheden over de Nederlandse situatie weg te nemen."

De aangekondigde 7000 banen wereldwijd, waarvan het Nederlandse deel nog onbekend is, komen bovenop de 4000 arbeidsplaatsen die verdwijnen naar aanleiding van de integratie met de Postbank. Naast inzicht in wat dat betekent voor de situatie in Nederland wil CNV Dienstenbond ook weten hoe ING de sociale gevolgen denkt op te vangen. CNV Dienstenbond accepteert in ieder geval geen gedwongen ontslagen. In het sociaal plan met ING zijn afspraken gemaakt over preventieve maatregelen om boventalligheid te voorkomen, dan wel medewerkers te begeleiden van werk-naar-werk. CNV Dienstenbond wil weten hoe ING die afspraken in het sociaal plan nu gaat inzetten.

CNV Dienstenbond zal kritisch naar de omvang van de ontslagen en de onderbouwing daarvan kijken.