Drenthe College


Description: Timmerkracht Eelco Hutten en metselaar Gerwin Kiewiet hebben mee gedaan aan de Regionale Bouwkampioenschappen. Beide studenten volgen een BBL-opleiding aan het Drenthe College in Hardenberg. Tijdens deze wedstrijd gingen de beste metselaars, bouwtimmerlieden en tegelzetters uit de regio Noord en Oost de strijd met elkaar aan. De wedstrijd werd gehouden op 15 en 16 januari in Oosterbeek en is een initiatief van het kenniscentrum Fundeon.

Startpagina

Bouwkampioenschappen vertegenwoordigd door studenten Drenthe College

Timmerkracht Eelco Hutten en metselaar Gerwin Kiewiet hebben mee gedaan aan de Regionale Bouwkampioenschappen. Beide studenten volgen een BBL-opleiding aan het Drenthe College in Hardenberg. Tijdens deze wedstrijd gingen de beste metselaars, bouwtimmerlieden en tegelzetters uit de regio Noord en Oost de strijd met elkaar aan. De wedstrijd werd gehouden op 15 en 16 januari in Oosterbeek en is een initiatief van het kenniscentrum Fundeon.

Beide studenten werden afgevaardigd door het Samenwerkingsverband HACO. Directeur Henk Bakker van HACO: 'Het vakmanschap tijdens de Regionale Bouwkampioenschappen is van een hoog niveau. Dat komt door de inzet en het talent van de studenten, maar ook door de kwaliteit van de bouwopleidingen. De studenten laten tijdens deze wedstrijd zien dat het tot in de puntjes beheersen van het vak iets is om trots op te zijn. Gerwin en Eelco zijn al erg goed in hun vak, maar door intensieve trainingen met nodige oefenwerkstukken proberen ze nog beter te worden. Ze krijgen hierbij alle medewerking van hun leerbedrijven Van Dijk Bouw B.V. uit Hardenberg en Bouwbedrijf ter Voorde uit Radewijk. Helaas hebben de studenten van Drenthe College Hardenberg niet gewonnen maar het was een leuke en vooral leerzame ervaring.