Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda , 26-01-2009

Politie maakt eind aan onrechtmatige kraakactie

BREDA: De politie in Breda heeft vannacht omstreeks 02.30 uur, na overleg met de officier van justitie een einde gemaakt aan een onrechtmatige kraakactie in een bedrijfspand aan de van de
Reijtstraat. Er werden zeven mannen en één vrouw aangehouden die het pand waren binnen gedrongen. Het achttal had een deur van een loods open gebroken en vervolgens het alarm onklaar gemaakt Het pand, dat in goede staat verkeert, is sinds april 2008 eigendom van een
exploitatiebedrijf voor onroerend goed. Het dient als uitvalsbasis voor werknemers en wordt verbouwd.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding dat een pand aan de van de Reijtstraat gekraakt was. De melder, een van de krakers, wilde dat de politie langs kwam om leegstand te controleren. Hierop zijn agenten ter plaatse gegaan. Volgens de krakers stond het pand al meer dan een jaar leeg. Deze bewering konden ze echter niet staven. Verder zagen de politiemensen dat een kantoor was ingericht met meubilair. De algehele staat van het pand werd beschreven als smetteloos. Vervolgens werd contact opgenomen met de eigenaar van het pand, die verklaarde dat hij aangifte wilde doen. Het pand was in april 2008 aan zijn bedrijf overgedragen en werd momenteel verbouwd. Ook is het in gebruik als uitvalsbasis voor zijn medewerkers. Na de verbouwing gaat het in de verhuur.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten de zeven mannen en één vrouw die zich in het pand bevonden aan te houden ter zake vernieling c.q. openlijke geweldpleging. De arrestaties verliepen zonder problemen. De arrestanten zijn vier mannen uit Breda (19,20,20 en 36 jaar) een 28-jarige vrouw uit Breda, een 28-jarige Tsjech en twee mannen die hun identiteit niet wensen op te geven. De personalia van de arrestanten werden nagetrokken in het opsporingsregister. Hieruit bleek dat voor de 36-jarige Bredanaar nog een gevangenisstraf van 90 dagen open staat. De 28-jarige Tsjech staat internationaal gesignaleerd voor zijn vaderland in verband met verduistering.

De politie heeft dit weekend al eerder met dezelfde groep krakers te maken gehad. Op zaterdagmorgen werd door een van hen gemeld dat een bedrijfspand aan de Ettensenbaan gekraakt was. Ook hier was geen sprake van een rechtmatige kraak. Dat pand werd door de krakers zondag aan het eind van de middag na gesprekken met een leidinggevende van de politie verlaten.

Automobilist kijkt te diep in het glaasje

BREDA: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.15 uur op de
Belcrumweg een 42-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 270 ugl. De
bestuurder wilde verder geen verklaring afleggen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Man aangehouden voor huisvredebreuk, mishandeling en bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond een 42-jarige man uit St. Willebrord aangehouden nadat hij een woning in Etten-Leur was binnen gedrongen. Hij had de 36-jarige bewoner bedreigd en mishandeld. Hij wilde zijn 38-jarige vriendin spreken. Zij was in verband met ernstige relationele problemen naar de woning van de 36-jarige bewoner toegegaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 22.30 uur een melding dat een man een woning in Etten-Leur was binnen gedrongen. Volgens de meldster liep dat compleet uit de hand. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen op straat staan. Het bleek te gaan om een 42-jarige inwoner uit St. Willebrord en een 36-jarige man uit Etten-Leur die daar in straat woonde. Die bewoner verklaarde dat hij tijdelijk onderdak gaf aan een 38-jarige vrouw. Haar vriend was vanavond aan de deur gekomen en was tegen zijn wil de woning binnen gedrongen. Tijdens deze schermutseling was de bewoner door de indringer geslagen en naar de grond geduwd. Ook had de verdachte dreigementen geuit in de trant van "Laat me binnen of ik sla je dood" etc. De politie heeft de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

Vonnisklant aangehouden

BREDA: Agenten hebben zondagmiddag op de Slingerweg een 25-jarige Roosendaler aangehouden die nog gesignaleerd stond in het
opsporingsregister. Er stonden namelijk nog twee vonnissen van elk zeven dagen hechtenis open. Hij is daarvoor ingesloten.

Politie onderzoekt poging tot beroving

BREDA: Zondagavond is een aangifte opgenomen van een 32-jarige Bredanaar. Hij meldde dat een straatrover de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.30 uur geprobeerd had hem te beroven op de Zandberglaan. Die nacht vonden zoals eerder gemeld nog twee
straatroven plaats op respectievelijk de Lunetstraat en de
Achillesstraat. Het slachtoffer verklaarde dat hij op de kruising met de Topaasstraat werd gesneden door een fietser, die een mes in zijn handen hield en geld eiste. Het slachtoffer sprong van zijn fiets af en gooide die in de richting van zijn belager. De straatrover is er daarop vandoor gegaan, waarna de aangever zijn fiets pakte. Het signalement van de dader is: licht getint, circa 17 a 18 jaar. De politie onderzoekt of er een verband is met de andere berovingen van die nacht.

Brand in schuur

CHAAM: Vanmorgen is omstreeks 05.30 uur door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in

Een schuur aan de Nieuweg. In de schuur stond een jeep in brand, later hadden ook enkele balen hooi / stro vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-01-2009 11:44 | © Regio Midden en West Brabant |