Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 26 januari 2009

* GETUIGEN VAN OVERVAL OP SNACKBAR GEZOCHT

ROTTERDAM-WEST - De politie, die de hoogste prioriteit geeft aan het oplossen van overvallen, is opzoek naar getuigen van een gewapende overval die zondagmiddag plaatsvond. Rond tien voor half zes werd een 31-jarige medewerkster van een snackbar aan de Schiedamseweg door een man met een vuurwapen bedreigd. Hierop nam de man een onbekend geldbedrag mee en ging ervandoor. De man, met een donker uiterlijk, was gekleed in een zwarte jas, een zwarte spijkerbroek en een zwarte gebreide muts. Mocht u getuige zijn geweest van deze overval of over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de overvaller belt u dan met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET GESTOLEN AUTO

ROTTERDAM-ZUID - Politiemensen van het district Rotterdam-Zuid zagen in de nacht van zondag op maandag om ongeveer één uur een auto met drie inzittenden rijden op de Noordkade. Toen zij het kenteken van de auto 'natrokken' bleek deze te zijn gestolen. Eenmaal op de Groene Kruisweg kreeg de bestuurder een stopteken. Deze ging er met grote snelheid vandoor richting Hoogvliet. De snelheden liepen op tot boven de 160 km/uur. Ter hoogte van de Laning raakte de auto in een slip en reed tegen een lantaarnpaal. De drie inzittenden gingen er te voet vandoor. De bestuurder, een 38-jarige man, verstopte zich in de bosjes maar werd daar door de politiemensen aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek onder invloed van alcohol. Naar de twee andere inzittenden wordt een onderzoek ingesteld.

Zondag 25 januari 2009


* DRONKEN MAN NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

KRALINGEN-WEST - Een 28-jarige dronken Rotterdammer is in de vroege zaterdagochtenduren aangehouden nabij de Paradijsbrug nadat hij tijdens een achtervolging acht aanrijdingen had veroorzaakt. Rond half zes zagen politieagenten dat de man door het rode verkeerslicht reed op de Karel Doormanstraat. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken hadden geven, ging hij er als een haas vandoor. De achtervolging werd ingezet via de Linker Rottekade, Crooswijksestraat, Pijperstraat, Boezemstraat en de Goudse Rijweg. Hier raakten de agenten de auto kwijt. Een oplettende buurtbewoner meldde de meldkamer dat een man zijn auto zojuist op de Jaffa Dwarsstraat midden op de stoep had geparkeerd en was weggerend. Bij het zien van de politieauto, de bestuurder was inmiddels terug bij zijn auto, reed hij vol gas achteruit en ramde hierbij vier geparkeerd staande auto's. Op de Sophiakade komt de bestuurder vervolgens in botsing met een politieauto waarop één agent uitstapt en zijn vuurwapen op de bestuurder richt. De man aarzelt niet en rijdt over het fietspad weg in de richting van de Goudse Rijweg. Hierbij raakt hij een verkeerspaal en een vuilcontainer. Opnieuw wordt de achtervolging ingezet. Op de kruising van de Nieuwe Boezemstraat / Boezemlaan komt de verdachte in botsing met een 31-jarige automobilist. Deze stadsgenoot bleef gelukkig ongedeerd. De auto van het slachtoffer raakt zwaar beschadigd, evenals de auto van de verdachte. De verdachte is er inmiddels weer vandoor. Hij loopt langs de Paradijsbrug naar het water, waadt het water door en verdwijnt op het daarachter gelegen terrein. Na een korte zoektocht wordt de 28-jarige Rotterdammer dan aangehouden.
Na onderzoek op het politiebureau blijkt de man onder invloed van alcohol. Hij had 1.45 promillage alcohol in zijn bloed. Ook blijkt dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs en dat hij in een omgekatte auto rijdt. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* STOFFELIJK OVERSCHOT AANGETROFFEN IN HELIUSHAVEN

HELLEVOETSLUIS - Het stoffelijk overschot van een nog onbekende man is zaterdagmiddag rond twee uur in de Heliushaven aangetroffen. De man lag gedeeltelijk in het water en werd door een voorbijganger opgemerkt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze man. Maandag wordt sectie op het lichaam verricht om de juiste doodsoorzaak vast te stellen.


* DRIE INBREKERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Drie Amsterdammers van 23, 35 en 40 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad aangehouden nadat ze probeerden in te breken. Even na half drie werd gemeld dat ter hoogte van de nieuwbouw een persoon op het terrein aan de Wormerhoek zou lopen. Door gealarmeerde politieagenten is direct een onderzoek ingesteld. Aanrijdend troffen zij tegen de gevel van de Audi-dealer, op de hoek van de Wormerhoek, een ladder tegen de gevel aan en zagen zij een persoon wegduiken. Zij zagen dat deze man het op een lopen zette in de richting van de Oosterlengte. Hier kwam een BMW aanrijden waar de man instapte. De inzittenden gingen er vervolgens vandoor.
Een tweede man rende eveneens vanaf het autoterrein weg. Hij liep richting de Schermerhoek. Een politieagent zette rennend de achtervolging in. De man sprong in een nabijgelegen sloot en zwom deze over, waarna hij aan de zijde van de Abram van Rijckevorselweg weer uit het water klom. Naar aanleiding van deze ontsnapping werden alle politiewagens in de directe omgeving gewaarschuwd. Door één van hen werd op de Abram van Rijckevorselweg de BMW gesignaleerd. Hij pikte de vluchteling op. Hierop werd de BMW klem gereden en zijn de drie inzittenden met behulp van BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) uit de auto gehaald. Alle drie de mannen droegen een bivakmuts en hadden een oortje in zodat ze met elkaar konden communiceren. In de auto werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. De auto is in beslag genomen en het drietal is ingesloten.


* VEILIGHEIDSFOUILLERING IN HORECAGELEGENHEID

RIDDERKERK - In een horecagelegenheid aan de Amerstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een veiligheidsfouillering uitgevoerd. Rond kwart over twee werd gemeld dat er onenigheid was waarbij mogelijk een vuurwapen gezien was. Politieagenten spraken de eigenaar van de zaak aan, die aangaf dat er niets meer aan de hand was. Om alles uit te sluiten zijn vervolgens alle aanwezigen gefouilleerd. Hierbij zijn geen wapens aangetroffen.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT BRAND
PRINS-ALEXANDER - In een woning aan de Sierbloem brak zaterdagavond brand uit. Rond tien voor tien meldde de brandweer de brand. Al snel bleek dat er in de woning een hennepkwekerij aanwezig was. Deze bestond uit ongeveer 11.000 stekjes en diverse 'moederplanten'. Alle planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.


* ZAKKENROLLERIJ VOORKOMEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Door het kordate optreden van een 51-jarige burger is een zakkenrollerij voorkomen. Rond half een zag de man dat er twee meisjes verdacht achter een oude vrouw, met rollator, over de Mariniersweg richting de Warande liepen. Hij waarschuwde direct de politie. De getuige had gezien dat de twee meisjes op de Pannekoekstraat uit een blauwe auto waren gestapt en de vrouw waren gevolgd. Toen de dame een praatje maakte met enkele bekenden, kreeg het tweetal de getuige in de gaten en gingen zij ervandoor. Op de Meent stapten zij weer in de auto. Surveillerende agenten troffen de auto met inzittende aan op de Meent. Na controle bleek dat de bestuurder en drie inzittenden allen bekende zakkenrollers zijn. Hun identiteiten zijn genoteerd waarna ze alle vier nog een bekeuring kregen voor het niet dragen van hun autogordel.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

ZUIDPLEIN - Drie jongens van 17, 17 en 22 jaar uit, allen afkomstig uit Rotterdam, zijn zaterdagmiddag aangehouden. Rond vijf uur ontstond op het Zuidplein ter hoogte van de Albert Heijn een vechtpartij met de drie jongens en een 16-jarige stadsgenoot. Dit werd gezien door de beveiligingsmedewerkers. Zij hielden vervolgens het drietal aan. Het slachtoffer raakte licht gewond en zal aangifte doen. De drie verdachten zijn gehoord en met een proces-verbaal heengezonden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING; JACHTGEWEER IN BESLAG GENOMEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Een 41-jarige Capellenaar is zaterdagmiddag aangehouden voor mishandeling van zijn 43-jarige vrouw. De vrouw meldde rond tien voor half vijf dat haar echtgenoot haar had mishandeld. Politieagenten troffen de vrouw bij de buren aan. De man is vervolgens aangehouden. In zijn woning werd een jachtgeweer met munitie aangetroffen en in beslag genomen. Door de vrouw is aangifte gedaan. Het zorgtraject is opgestart.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK IN KELDERBOXEN

ROTTERDAM-ZUID - Een 20-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op de Viskaarweg aangehouden voor inbraak in kelderboxen. Rond half negen werd gemeld dat er werd ingebroken en dat er een portabele tv en een radiocassetterecorder waren weggenomen uit een kelderbox. Na onderzoek bleek dat de inbreker zich had verschuild op een balkon van een woning op de derde etage. Dit was gezien door een bewoonster. Vervolgens werd in een nabijgelegen woning een onderzoek ingesteld en werden de gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen. Later op de avond, rond kwart over elf, werd gemeld dat de verdachte zich inmiddels weer in de woning bevond. Toen agenten aanbelden bleek dat de man zich had verstopt op het balkon. Hierop is hij aangehouden en ingesloten.
*