Gemeente Bussum

Bridgehead Revisited

Met een knipoog naar de bekende Engelse film kondigt de organisatie van het jaarlijkse Vrijheidsevenement "Bussum Bridgehead" aan dat het populaire spektakel ook in 2009 nog op de oude vertrouwde plek, het oefenrampterrein Crailo, kan plaatsvinden.

Het terrein ging in 2008 over in handen van de Provincie Noord-Holland en is nu in gebruik bij de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. De nieuwe eigenaar en gebruiker hebben erin toegestemd dat Bussum Bridgehead nog een keer de tenten kan opslaan. Dat gebeurt in het weekeinde van 8, 9 en 10 mei. Op vrijdag 8 mei zijn als gebruikelijk onze veteranen welkom, maar ook Bussumse en Naardense scholen zullen worden uitgenodigd. Op zaterdag 9 mei is weer de bekende Vrijheidstocht door de regio en op zondag 10 mei zal als vanouds het kamp voor het publiek te bezichtigen zijn.

Wel zal er dit jaar een klein bedrag aan toegang worden geheven: 1 Euro. Dat is om de stijgende kosten te kunnen dekken maar minstens de helft van de opbrengst gaat naar WarChild.

De organisator, Stichting Militair Depot, is heel blij met de reprise op Crailo. De zoektocht naar een nieuwe locatie is namelijk nog niet helemaal afgerond. Er zit echter schot in en de verwachting is dat in 2010 een andere locatie in of dichtbij de regio kan worden gebruikt.