Politie Limburg-Zuid

Nieuwe snelheidslimiet op N281

Op de N 281, de stadsautoweg bij Heerlen, is een wijziging van de snelheidslimiet ingesteld. De snelheidslimiet is teruggebracht van 100 naar 80 km/u. Dit vanwege de slechte staat van het wegdek.

Afgelopen dinsdag heeft de wegbeheerder langs de N281 nieuwe snelheidsborden geplaatst die aangeven dat op dit traject niet harder gereden mag worden dan 80 km/u. Een onderbordje geeft aan: slecht wegdek.
Voorheen was de limiet op deze weg 100 km/u. Reden voor de instelling van deze nieuwe snelheidslimiet is de staat van het wegdek. Vanwege de vorst heeft dit dermate gelden, dat bij een snelheid van 100 km/u losliggend grind gevaar kan opleveren.

Het Verkeershandhavingsteam heeft de instelling van de flitspalen inmiddels ook aangepast op deze limiet van 80 km/u. De politie waarschuwt dan ook dat automobilisten die dagelijks deze weg gebruiken, alert moeten zijn op hun snelheid. Vaak wordt op basis van routine de weg van huis naar werk en omgekeerd gereden, hetgeen betekent dat een snelheid van 100 km/u nu dus zal leiden tot een bekeuring.

23-01-2009, Heerlen