Fiets Innovatie Award 2009

26/01/2009 13:00

Rai Vereniging

Vandaag zijn op de FietsVAK 2009, in het Autotron in Rosmalen, vier producten onderscheiden met de Fiets Innovatie Award 2009. Deze prijs wordt voor de vierde maal uitgereikt op initiatief van RAI Vereniging en heeft als doel het stimuleren van innovaties in de fietsbranche.

Met de Fiets Innovatie Award beoogt RAI Vereniging niet alleen nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek, maar vooral ook productvernieuwing te stimuleren.

Bekroond met een Fiets Innovatie Award 2009 zijn:

Enjoy S? Gocycle, een prachtig ontwikkelde compacte en eenvoudig te demonteren Urban Bike voorzien van elektrische trapondersteuning. De Gocycle kan eenvoudig ontdaan worden van de wielen en is met ingeklapt stuur makkelijk mee te nemen in de kofferbak.

GMG Yepp Maxi, een fraai en comfortabel kinderzitje dat met één handeling eenvoudig zowel op de fiets is te plaatsen als te verwijderen. De Yepp Maxi beschikt over een adapter die op de meeste fietsen is te monteren.

SRAM Truvativ HammerSchmidt, een totaal vernieuwde ontwikkeling van een bestaand systeem waarbij de voorderailleur wordt vervangen door een schakelsysteem in de trapas. Deze toepassing kan achteraf gemonteerd worden op de bestaande trapas. Vooral geschikt voor de gevoelige voorderailleurs van MTB's.

Shimano Dura-ace Di2, een elektronische schakeling van zowel de voor- als achterderailleur die in het versnellingssysteem zorgt voor een directe, snelle en nauwkeurige schakeling.

De vakjury wordt gevormd door 8 personen die allen deskundig zijn op fietsgebied, merkongebonden zijn en daardoor een objectieve inbreng kunnen leveren bij de beoordeling van de inzendingen.

Einde bericht

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.raivereniging.nl