Fiets van het Jaar 2009: Gazelle 'Chamonix Innergy'

26/01/2009 13:00

Rai Vereniging

Fiets van het Jaar 2009: Gazelle 'Chamonix Innergy'

Vandaag is op de FietsVAK 2009, in het Autotron in Rosmalen, de Gazelle 'Chamonix Innergy' uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2009. Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Tineke Huizinga, maakte de winnaar bekend.

De elektrisch trapondersteunde fiets van Gazelle onderscheidt zich door de zeer prettige en bijzondere trapbekrachtiging die naar persoonlijke wens kan worden afgesteld. Door de toepassing van de elektromotor in de voornaaf kan deze E-bike worden uitgevoerd met een versnellingsnaaf en is deze fraaie fiets voorzien van een gesloten kettingkast. Zowel de vakjury als de publieksjury koos unaniem voor de Gazelle 'Chamonix Innergy'. De Gazelle 'Chamonix Innergy' wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Koninklijke Gazelle N.V. in Dieren voor een adviesprijs van 1.999 euro.

Special Awards zijn toegekend aan:

Koga-Miyata 'Prominence'

Een fraai ontworpen en sportieve lichtgewicht toerfiets die een bijzonder comfortabel rijgedrag vertoont. Het aluminium fietsframe en het bijzondere veringsysteem dat is aangebracht in het balhoofd van de voorvork van de fiets dragen daar aan bij. De Koga-Miyata 'Prominence' wordt geproduceerd en op de markt gebracht door Koga B.V. in Heerenveen voor een adviesprijs van 1.699 euro.

Gazelle 'Montreux Limited'

Een zeer mooie, compleet uitgevoerde stadsfiets voor dagelijks gebruik. Deze Gazelle valt op door zijn fraaie frameconstructie en de in het voorspatbord geïntegreerde fraaie koplamp. De Gazelle 'Montreux Limited' wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Koninklijke Gazelle N.V. in Dieren voor een adviesprijs van 899 euro.

Voor de 22e achtereenvolgende keer is de verkiezing van de Fiets van het Jaar georganiseerd door RAI Vereniging. Naast een vakjury worden de ingezonden fietsen ook beoordeeld door een publieksjury onder leiding van de ANWB.

Einde bericht

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.raivereniging.nl